Prinses Victoria viert haar verjaardag met nieuwe foto’s

Prinses Victoria van Zweden (39) viert vandaag haar verjaardag met nieuwe foto's, een zonnig jurkje en adorable kids als...

Lees ook

Prinses Victoria van Zweden (39) viert vandaag haar verjaardag met nieuwe foto’s, een zonnig jurkje en adorable kids als accessoires.

De verjaardag van de kroonprinses levert Zweden een echte feestdag op: ‘Victoriadagen’. Dit wordt traditioneel gevierd met een fotosessie bij Solliden, het zomerverblijf van de Zweedse royals op Öland. Naast fotografen komt er ook altijd een hoop mensen op af, zodat Victoria zich ook altijd even moet verpozen met haar aanstaande onderdanen. Love de look van koningin Silvia: alsof ze even iets heeft aangeschoten en zo weer teruggaat naar haar kruiswoordpuzzel.

Victoria kan geen gezichten onthouden

Victoria Dag 2016 2

Aangezien iedereen inmiddels wel weet dat Victoria lijdt aan prosopagnosie (gezichtsblindheid) doen ‘veteranen’ van Victoriadag altijd hun best haar te helpen zich hen te herinneren met een foto of een anekdote van een vorige ontmoeting. De prinses heeft grote moeite met gezichten herkennen en is daar open over, om gênante situaties voor te zijn. Haar vader koning Gustaf onderhoudt hier de toegestroomde fotografen en het publiek.

Zijne Koninklijke Knorrigheid

© Luca Teuchmann / Getty Images © Luca Teuchmann / Getty Images

Sinds Victoria en haar man prins Daniel kinderen hebben, zijn Estelle (4) en Oscar (ruim 4 maanden) de echte sterren van de Bernadotte Show. Oscar lijkt ons een pittige, alerte jongeman in de categorie prins George. Hij is hier overduidelijk een tikje knorrig over de aanwezigheid van zoveel fotografen tijdens zijn middagdutje.

Estelle is opeens verlegen

© Luca Teuchmann / Getty Images © Luca Teuchmann / Getty Images

Prinses Estelle, normaal gesproken de showstopper van de Zweedse Royals, blijkt ineens wat verlegen te zijn. Dit jaar geen kleutercapriolen, maar eerder een beetje wegkruipen bij haar vader – zo kennen we haar nog niet!

Donaties uitdelen

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Victoria Dag valt samen met een tv-uitzending waarin Victoria op alle denkbare manieren in het zonnetje wordt gezet, gekoppeld aan een fundraiser voor het Kroonprinses Victoria Fonds, haar charitatieve stichting. De donaties van het volk zijn dan het verjaardagscadeau waarvan ze mag uitdelen aan goede doelen. Ter ere van alle festiviteiten is ook nog een nieuw portret vrijgegeven, yay!

Laatste nieuws

Zie ook