De royal smartphone: handig of hinderlijk?

Royals zijn soms net gewone mensen. Handig, zo'n royal smartphone. Maar altijd bereikbaar zijn heeft ook zo zijn nadelen...

Royals zijn soms net gewone mensen. Handig, zo’n royal smartphone. Maar altijd bereikbaar zijn heeft ook zo zijn nadelen.

Zo had toen nog kroonprins Willem-Alexander het tijdens de Olympische Spelen in Londen verdraaid druk met zijn telefoon. En dan willen we toch weten wat er te appen viel. Vroeg Máxima of hij ook een hotdog wilde? Was het de personal stylist die liet weten dat een oranje hemd én een oranje horloge too much is? Of de persoonlijk secretaris met een mededeling staatshalve? Hoe dan ook, dit lijkt ons de geërgerde frons van een man die wel eens ‘stomme autocorrect!’ denkt. En met het risico dat we majesteitsschennis plegen: Zijne Majesteit heeft erg fijne armen, toch?

Lekker in het moment

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Prinses Eugenie staat hier heel trendy neef Harry te filmen tijdens zijn Coldplay-optreden. Altijd leuk voor verjaardagen, huwelijken of een poging tot familiaire chantage. Het past niet helemaal in haar voornemens om mindful in het moment te leven, maar soit – er is niets mis mee om Harry en zijn Sentebale-koor voor de eeuwigheid vast te leggen. Next!

Wedden dat ze ook een selfie nam?

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Op prinses Michael van Kent kunnen we altijd rekenen. Enorm ego, enorm gefrustreerd over het duizelingwekkende gebrek aan respect voor haar stamboom, glamour en algehele luisterrijkheid. We houden het er maar op dat ze gewoon enorm genoot van de parade voor de Queen. Maar dit fotomomentje was toch mooi meegenomen.

‘Zit mijn tiara nog recht?’

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Hij blijft leuk. Koningin Rania had een verveelmomentje tijdens het huwelijk van kroonprinses Victoria van Zweden met Daniël Westling. Dan is het altijd fijn terug te kunnen vallen op je foon, ook al vloekt ie onkoninklijk met je jurk. De hele omgeving werd vastgelegd, er werden selfies bestudeerd om te kijken of heur tiara nog recht stond en ze leek even helemaal te zijn vergeten dat er duizenden mensen naar haar stonden te kijken.

Charles wil er niet aan

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Prins Charles heeft geen mobieltje. Geen smartphone, geen oude Nokia; als ze hem nodig hebben, bellen ze zijn persoonlijk assistent wel. Hij gebruikt trouwens ook geen computer, maar overstelpt zijn staf met kriebelige handgeschreven memo’s in zijn beruchte spinnenschrift, dat zelfs zijn zoons niet altijd kunnen ontcijferen. Die zijn overigens wel media-savvy, dus als er eens een goede grap langs komt, laten ze die gewoon aan hem zien. De smartphone die hij van hen kreeg voor zijn verjaardag? “Die zit nog in het doosje,” verklaarde de kroonprins, zichtbaar trots.

Harry is er handiger mee

© Quinn Rooney / Getty Images © Quinn Rooney / Getty Images

Prins Harry filmt, fotografeert en leeft via zijn smartphone en levert vaak zelf de beelden die het officiële perskanaal van Kensington Palace laat zien. Zijn Hoogheid is niet vies van een instafiltertje (hij heeft een zwak voor sepia), maar moet niets hebben van face-swaps.

William belt in gezelschap

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Je zou denken dat een aanstaande koning over prettige manieren moet beschikken. William belde niet alleen in gezelschap, hij kletste ook nog een zeker vijf minuten vol. Kijk hertogin Kate eens grimlachend naar het paardrijden kijken, terwijl haar man op een héél ingewikkelde manier tot een afspraak maken komt. Je ziet haar denken: ‘Get to the point, darling.’ En hij was er al vroeg bij selfiewise. Deze foto ? is van 2005, toen hij nog haar had!

© Getty Images © Getty Images

‘Hoezo, klopt de tractor niet?’

© John Li / Getty Images © John Li / Getty Images

‘Moeilijk-moeilijk-moeilijk’, lijkt Peter Phillips te denken. De zoon van prinses Anne zit hier buitengewoon sportief in een tractor de gewone jongen uit te hangen. Maar dan met een peperduur horloge om en een patserbril op. Wij zouden óók de hulplijn van onze Patty bellen, qua styling slaat dit helemaal nergens op. Al helemaal niet in het teken van Cool Brittania, waar Peter zo’n fan van is.

Laatste nieuws