Sprookje: prins Franz trouwt zijn Cleopatra

Eerlijk is eerlijk, we hebben nog nooit van deze aristo's gehoord. Maar de trouwfoto's zijn zo'n sprookje, dat we ze je...

Lees ook

Eerlijk is eerlijk, we hebben nog nooit van deze aristo’s gehoord. Maar de trouwfoto’s zijn zo’n sprookje, dat we ze je niet willen onthouden.

Erfprins Franz Albrecht zu Oettingen-Spielberg (33) en barones, model en actrice Cleopatra van Adelsheim von Ernest (28, met zo’n naam ben je voorbestemd om prinses te worden, toch?) zijn getrouwd in de St. Jakobskathedraal van Oettingen. En we hebben Zo Veel Vragen! Waarom droeg de bruidegom ook een boeket? Wat deed Beatrice Borromeo als bruidsmeisje? En waarom sneakte prins Harry door een zijingang naar binnen?

Harry was er ook!

© Matthew Lloyd / Getty Images © Matthew Lloyd / Getty Images

Eerst de verdwaalde Windsor dan maar. Harry is een regelmatige jachtgast van de zu Oettingen-Spielberg’jes, die in 1734 tot de adelstand werden verheven. Ze hebben een indrukwekkend jachtgebied van 850 km² in het grensgebied tussen west-Beieren en oost-Baden-Württemberg. Om de aandacht niet af te leiden van de bruid en omdat hij geen zin had in de gebruikelijke Harry Hysterie, besloot de prins de bruiloft stealth te bezoeken. Maar na het diner – tomatensoep, runderfilet – danste hij wel degelijk in de balzaal van het slot. Swoon!

Over die bos klimop…

© Gisela Schober / Getty Images © Gisela Schober / Getty Images

Het schijnt bij de Oettingen’tjes traditie te zijn om te trouwen in het bijzijn van een bosje van het eigen bos, gemaakt van berk en klimop. Landmansheil en zo. Het zou geluk brengen en klimop staat voor doorzetten en doorklimmen, tegen de klippen op. Wordt het bruidegomsboeket een nieuwe trend? Waarom eigenlijk niet?

Cleo’s sprookje
Cleopatra 2

De bruid droeg overdag een japon van Luisa Becceria met lange mouwen en een meterslange sleep en ’s avonds een iets hipper ontwerp van Atelier Sandra Mansour.

Geen muurbloempje

© Gisela Schober / Getty Images © Gisela Schober / Getty Images

Niet bekend is of Cleo’s tiara een familiestuk was of een faux exemplaar uit de bruidswinkel, maar het was een fors ding en ze kon ‘m hebben. Ze ontmoette Franz vijf jaar geleden op een verjaardagsfeest van een wederzijdse vriend en het stel wilde geen huwelijkscadeaus. Wie wilde, kon iets geven voor de stichting Kinderhart, hun stichting ter ondersteuning van kindercardiologie, #NoblesseOblige.

En Beatrice?

Cleopatra 1
Cleopatra is model en actrice en maakte met kerst haar debuut in de sprookjesfilm ‘Prinzessin Maleen’. Ze is de dochter van videokunstenaar Louis von Adelsheim en zijn Chileense vrouw Lillian-Elena Baettig-Rodriguez. Ze studeerde journalistiek en communicatie, sinds die tijd is ze bevriend met Beatrice Borromeo (2e van rechts), die ze dan ook als bruidsmeisje vroeg. Beatrice beleefde vorig jaar haar eigen sprookjesbruiloft, met Pierre Casiraghi, de tweede zoon van prinses Caroline van Monaco.

Laatste nieuws

Zie ook