Prinses Estelle heeft een eindeloze vakantie!

Kroonprinses Victoria van Zweden plakt haar bevallingsverlof aan de zomervakantie vast en dat betekent eindeloos lang vr...

Lees ook

Kroonprinses Victoria van Zweden plakt haar bevallingsverlof aan de zomervakantie vast en dat betekent eindeloos lang vrij voor prinses Estelle, prins Oscar en prins Daniel.

Hoewel ze tijdens haar bevallingsverlof al wel een paar keer haar opwachting maakte bij kleine werkbezoeken, draait kroonprinses Victoria nog op een laag pitje. En verkeert het gezin in een zeer relatie vakantiestemming. In tegenstelling tot berichten in de Turkse pers lagen ze niet voor anker op een luxe jacht bij Budrun, maar kuierden ze gewoon door de Kolmården Zoo. Het gezin zit al een paar weken in de royal zomerresidentie Solliden op Öland.

 

Vintage zomerslot

© Keystone France / Getty Images © Keystone France / Getty Images

Solliden werd tussen 1903 en 1905 gebouwd in opdracht van koningin Victoria, echtgenote van koning Gustaf V. Die zie je hier met zijn achterkleinkinderen op het zomerpaleis. Van links naar rechts prinses Birgitta (11), de huidige Zweedse koning Carl Gustaf (1), prinses Margaretha (13), prinses Kristina (4), Sybille, hertogin van Westerbotten en prinses Desiree (9).

Capri op Öland

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Het slot werd ontworpen naar het voorbeeld van de Villa San Michele, die de Zweedse schrijver en arts Axel Munthe, met wie de koningin nauw bevriend was, had laten bouwen op Capri.

Op stap met Estelle

Victoria Estelle Oscar zomer 2016

De huidige Zweedse koning Gustaf erfde het paleis in 1950 (hij was toen nog maar vier) en brengt er met zijn gezin de zomervakantie door. Zijn kinderen Victoria, Carl Philip en Madeleine hebben inmiddels allemaal een eigen lodge op het terrein. Kroonprinses Victoria, die op 14 juli jarig is, viert hier traditioneel haar verjaardag met een fotomomentje en amuseert zich in de omgeving met haar kinderen, zomaar in het wild.

Midzomergevoel

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Het paleis is niet voor publiek toegankelijk, de tuinen wel. Deze zijn thematisch aangelegd in de stijlen van verschillende landen.  Zo is er een Italiaanse, een Engelse en een Nederlandse tuin. Deze laatste tuin werd in 1922 aan koningin Victoria geschonken door de Nederlandse koningin Wilhelmina. Kroonprinses Victoria is daar overigens niet te spotten, die blijft op het eigen terrein en eventuele bloemenkransen in heur haar zijn ook louter voor het fotomoment, om te voorkomen dat het één grote toeristische reclame voor Zweden wordt.

Laatste nieuws

Zie ook