Oranjes: ‘En dan nú op vakantie!’

Het schooljaar zit erop, de zomerse fotosessie is achter de rug en dan nu graag tot 22 augustus geen school mee, dat str...

Het schooljaar zit erop, de zomerse fotosessie is achter de rug en dan nu graag tot 22 augustus geen school mee, dat straalden prinsessen Amalia, Alexia en Ariane aan alle kanten uit tijdens het fotomoment.

Het hele gezin, inclusief de labradors, was van de partij om, net als de afgelopen jaren, voor de toegestroomde pers te poseren, ditmaal op de Eikenhorst. Koningin Máxima, bij wie eerder deze week een lichte hersenschudding is geconstateerd, was er gewoon bij, stralend als altijd. En Amalia, die haar enkel lelijk heeft verstuikt, hompelde ook opgewekt mee op krukken: “Ze wilde er graag bij zijn,” zei koning Willem-Alexander gisteren al. Hoe moeder en dochter aan hun blessures zijn gekomen, lijkt nog altijd staatsgeheim te zijn. Uitgegleden over een zijden Valentino? Van het keukentrapje gevallen bij het pakken van de vakantiekoffers? Onze fantasie draait overuren.

Met dank aan de mediacode

Oranjes zomersessie 2016 2

Het fotomoment is in het leven geroepen om de pers gelegenheid te geven wat leuke plaatjes te schieten. In ruil worden de Oranjes tijdens hun vakantie niet lastig gevallen. Het is een nogal eenzijdige richtlijn die door de RVD is vastgesteld en er valt veel op aan te merken. Toch wordt de code wordt in Nederland gerespecteerd, vooral om Amalia, Alexia en Ariane een enigszins normale jeugd te gunnen. Kijk Alexia er eens lekker op los poseren met haar enkelbandje – helemaal Doutzen in de dop!

Máxima voelt zich wat beter

Oranjes zomersessie 2016 1

Laatste nieuws