Royal musthave: een Norland Nanny

Een Norland Nanny is een royal musthave, die als kruising tussen Mary Poppins en een Ninja op alles voorbereid is. Geen...

Lees ook

Een Norland Nanny is een royal musthave, die als kruising tussen Mary Poppins en een Ninja op alles voorbereid is. Geen wonder dat de nanny van prins George en prinses Charlotte een Norlander is!

Maria Teresa Turrion Borrallo volgde haar nannyopleiding aan Norland College, waar ze de kinderverzorgers voor royals en rocksterren afleveren. Studenten krijgen les in achtervolgers en paparazzi afschudden, rijden op glad wegdek en potentiële kidnappers afweren. Dit allemaal voor ze zelfs maar een huilende baby in hun armen hebben gehad. Meest spectaculaire onderdeel: taekwondo terwijl je een kinderwagen duwt. Daar kan Mary Poppins met haar magische plu niet tegenop.

Profs sinds 1892

© Norland College © Norland College

Norland College werd in 1892 opgericht door Emily Ward in Londen. Tegenwoordig is het instituut gevestigd in Bath. Het heeft niet de meest sexy uniformen: beige, bruin, handschoenen en degelijke schoenen. Dat is een variant op de uniformen die Emily invoerde, om zich ervan te verzekeren dat haar afgestudeerden zouden worden herkend als professionals en niet verward zouden worden met dienstmeisjes. Ward baseerde opleiding op de principes van Friedrich Froebel, de Duitse onderwijsdeskundige die het kindergarten systeem (crèche, peuterschool) ontwikkelde. Het uniform kreeg in 2013 voor het eerst in 70 jaar een update ? maar niet op een manier dat de heer des huizes erg snel in de verleiding zal komen om avances te maken.

© Norland College © Norland College

Zo kweek je supernanny

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

De opleiding duurt drie jaar en omvat alles van traditionele vaardigheden zoals naaien, troosten, spelen, EHBO, reddend zwemmen en gezonde maaltijden klaarmaken op het lastigste Aga fornuis ooit. Plus antieke kinderwagens opmaken, zoals Maria hier doet. Maar er wordt ook les gegeven in sociale wetenschappen, psychologie, kindergezondheid, geschiedenis en literatuur. Voor de babytraining wordt een virtuele babypop gebruikt met een chip die ‘m op gezette tijden laat huilen. Dit onderdeel is het meest slopend van alles: een nanny zal het moeten kunnen oplossen, ze is tenslotte ingehuurd om de ouders te kunnen laten doorslapen.

Windsor ? Norland

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Maria is de meest recente Royal Norlander. Prinses Anne huurde een Norland Nanny om op Peter en Zara te passen en ook prinsessen Beatrice en Eugenie van York werden ingestopt door een Norlander. De Spaanse kwam in 2014 fulltime in dienst van de hertog en hertogin van Cambridge en staat bekend als ‘getrouwd met haar werk’. Op officiële momenten, zoals de doop van prinses Charlotte, draagt ze haar uniform. Heeft ze geen officiële rol, dan draagt ze haar eigen kleren. Zoals vorig jaar, toen prins George bij Trooping The Colour achter een raam van Buckingham Palace helemaal uit zijn dak ging toen hij zijn moeder, hertogin Kate, in een koets spotte.

Variëren op de kleuren

© Ryan Pierse / Getty Images © Ryan Pierse / Getty Images

Soms zit het er een beetje tussenin: hier arriveert Maria met Rebecca Deacon, de persoonlijk secretaresse van hertogin Kate, in Sydney, gekleed in een katoenen dweil beige pakje: wel de Norland kleuren, niet het echte uniform.

De Norland docu

In ‘Britain’s Poshest Nannies’ wordt een beeld van de opleiding gegeven die ook Maria heeft gevolgd.

Laatste nieuws

Zie ook