Deze kleur kun je beter niet dragen als het heet is

Als we de weersverwachtingen mogen geloven gaan de temperaturen stijgen en kunnen we eindelijk dagen verwachten waarop h...

Lees ook

Als we de weersverwachtingen mogen geloven gaan de temperaturen stijgen en kunnen we eindelijk dagen verwachten waarop het kwik boven de 20 graden stijgt. Eindelijk! Maar wat trekken we aan, of nog beter: wat trekken we niet aan en welke kleur vermijden we?

Je zou denken dat het beter is om geen zwart te dragen omdat het juist warmte aantrekt, maar niets is minder waar. Althans, als het gaat om zweetvlekken. Die zie je in zwart natuurlijk niet echt. De vraag is nu welke kleur je het beste kunt vermijden als je niemand wil laten zien dat je een beetje gezweet hebt en daar kunnen we één antwoord op geven: grijs.

Grijs is namelijk niet erg forgiving als het gaat om zweetplekken. Een benauwd ritje in de trein levert dan al snel zichtbare plekken op en tja, even charmant is dat niet. Donkere kleuren zijn daarom veiliger, evenals loszittende kleding en luchtige stoffen. Of wit!

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook