Prinses Sofia over baby Alexander: ‘Geweldig!’

Gebroken nachten, omvallende luieremmers en tassen vol babyspullen moeten meeslepen, prinses Sofia van Zweden kan het al...

Lees ook

Gebroken nachten, omvallende luieremmers en tassen vol babyspullen moeten meeslepen, prinses Sofia van Zweden kan het allemaal hebben, zo leuk vindt ze haar zoontje, prins Alexander.

Prinses Sofia, getrouwd met prins Carl Philip van Zweden, vertelde over haar eerste weken als moeder tijdens een bezoek aan de agriculturele faciliteiten rond Paleis Stenhammer. Dat is één van de zomerresidenties van de Zweedse Royals ten zuiden van Stockholm. “Hij is heel lief en gedraagt zich prima“, zei ze tegen Svenskdam over Alexander die nu twee maanden is. De jongeman lag tijdens het interview in zijn kinderwagen en had het erg druk met zijn speentje.

‘Hij is een mix van ons allebei’

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Op de vraag op wie Alexander het meest lijkt, gaf Sofia een diplomatiek antwoord: “Hij is een mix van ons allebei. En hij is elke dag weer anders. Gelukkig slaapt hij ’s nachts redelijk goed door. Moeder zijn is geweldig, het verandert je hele leven.” Dat was haar man met haar eens. “Het vraagt wel om aanpassingen, vooral omdat hij ons eerste kind is”, aldus Carl Philip. “Maar het is en blijft absoluut geweldig en fantastisch.”

Laatste nieuws

Zie ook