Wesley Sneijder wordt weggepest door eigen club

Naast het blijde nieuws over Xess Xava's doop, is er helaas ook slecht nieuws voor Wesley Sneijder. De voetballer heeft...

Lees ook

Naast het blijde nieuws over Xess Xava’s doop, is er helaas ook slecht nieuws voor Wesley Sneijder. De voetballer heeft het op dit moment niet zo leuk op zijn club. De reden? Wesley wordt getreiterd door Galatasaray. Ze doen er alles aan om hem weg te krijgen bij de voetbalclub. 

Wesley’s zaakwaarnemer Guide Albers onthult dat Wesley’s club er alles aan doet om hem deze zomer te kunnen verkopen. De verkoop kan hen namelijk veel geld opleveren. Als Wesley weggaat, innen ze een transfersom van 7,5 miljoen euro.

Om de voetballer weg te krijgen, maken ze het hem niet makkelijk. Zo ontving Wesley een enorm hoge boete van 2,1 miljoen euro van Galatasaray voor zeven gele kaarten die hij afgelopen seizoen kreeg, wat erg ongebruikelijk is. Het doel van de club is uiteindelijk om een conflict te veroorzaken waarna Wesley vertrekt. “Natuurlijk accepteert Wesley die straf niet, maar het is jammer dat zo’n grote club zich hiertoe verlaagt”, zegt de zaakwaarnemer.

Wesley tekende vorig jaar een nieuw contract met hetzelfde salaris, 5 miljoen euro per jaar, tot 2018. Hierin hebben ze een transfersom van 7,5 miljoen euro opgenomen. “Kennelijk was het de club slechts daar om te doen”, stelt Albers. “Om te voorkomen dat hij transfervrij zou vertrekken, want de salariskosten van Sneijder kunnen niet het probleem zijn. De club legde dinsdag met Hamit Altintop en Sabri Sarioglu twee spelers vast voor vier miljoen euro per jaar.”

De voetballer is niet van plan om zich weg te laten pesten. Wesley heeft de Turkse bond en de internationale vereniging voor contractspelers FIFPRO ingeschakeld.

Lees ook: 

Laatste nieuws

Zie ook