Prinses Theodora in ‘The Bold and The Beautiful’

Trouwe fans kennen 'Theodora Greece' als secretaresse Alison Montgomery in 'The Bold and the Beautiful'. Volgend jaar st...

Trouwe fans kennen ‘Theodora Greece’ als secretaresse Alison Montgomery in ‘The Bold and the Beautiful’. Volgend jaar staat haar acteercarrière echter voor een groot deel in het teken van haar vaderland.

“Ik heb altijd gezegd dat ik graag een productie in of over Griekenland zou willen doen, als de gelegenheid zich voordeed,” zegt ze. “Dat er nu twee producties in één jaar uitkomen, is toeval, maar ik vind het wel heel leuk. Ik ben Engels, ik woon in Amerika, maar diep van binnen voel ik me Grieks. Ik kan niet zonder de Griekse zomers, het is een heerlijk land.”

Geboren in Londen

© Theodora Greece / Instagram © Theodora Greece / Instagram

Prinses Theodora (33) is de jongste dochter en het vierde kind van koning Constantijn en koningin Anne-Marie van Griekenland. De Griekse royals waren toen al verbannen uit Griekenland, zodat ze opgroeide in Londen. Met leuke connecties: haar peettantes zijn de Queen en koningin Margrethe van Denemarken, haar peetooms voormalig koning Michael I van Roemenië (een neef van haar vader) en ex-kroonprins Alexander van Joegoslavië.

Verlegen kostschoolmeisje

© ANP © ANP

Als tiener ging Theodora (links) naar Woldingham, een meisjesschool in Surrey die zeer populair is bij Duitse prinsessen als de Bavaria’s en Hohenzollerns. Ze was dan ook echt een jonge royal die in 1997 bruidsmeisje was op het huwelijk van haar nicht prinses Cristina van Spanje met Iñaki Urdangarin (snak je nog meer euh… interessante Spaanse bruidsmeisjesjurken, check dan het huwelijk van Letizia en Felipe). Actrice Carey Mulligan en lady Isabella Hervey zaten ook op Woldingham. Acteren studeerde Theodora aan Brown University in Amerika, waar ze haar toneelnaam Theodora Greece aannam. “Ik was heel verlegen en acteerles hielp me daarmee om te gaan,” zegt ze.

Prinses op de rode loper


Ze maakte haar debuut met dank aan haar tante, koningin Margrethe, in een productie van ‘De wilde zwanen’ (2008), verhuisde in 2010 naar Los Angeles en speelt sinds 2011 mee in ‘The Bold and the Beautiful’. In het filmpje vertelt ze waarom ze wilde gaan acteren en laat koningin Anne-Marie ook even weten wat ze van haar dochter vindt en dat zij en haar man helemaal achter haar staan: “Ik ben haar moeder, dus ik vind haar geweldig.”

God van de onderwereld

© Theodora Greece / Instagram © Theodora Greece / Instagram

En hoe zit het nu met dat Griekse werk? In de thriller ‘Gates of Hades’ speelt ze Helena, een van zes Amerikaanse vrienden die op vakantie in Griekenland een oude vloek inzetten om de God van de Onderwereld op te roepen, wat in theorie leuker is dan in de praktijk. Het andere project is ‘Respect Greece’, een soort docu waarin wordt aangetoond dat ‘alles, behalve de blinde krachten van de natuur, wat in deze wereld beweegt van origine Grieks is‘. Toe maar. En nu maar hopen dat haar hond Enzo niet weer het script opeet. Theodora staat bij ‘Respect Greece’ geboekt als de verteller, de film haakt een beetje in op de activiteiten van haar schoonzus prinses Tatiana, die de Griekse keuken promoot.

Laatste nieuws