Waarom je beter geen kusjes aan je hond kan geven

Heb jij een hond? Dan geef je vast weleens een kusje aan jouw trouwe viervoeter. Opzich niks mis mee, maar als de tong v...

Lees ook

Heb jij een hond? Dan geef je vast weleens een kusje aan jouw trouwe viervoeter. Opzich niks mis mee, maar als de tong van je hond er ook bij komt kijken dan is het een ander verhaal. Een Britse professor heeft slecht nieuws voor hondenliefhebbers: het blijkt ontzettend slecht voor je te zijn om je te laten ‘zoenen’ door je hond. 

Honden zijn blij om hun baasje te zien. Uit enthousiasme willen ze hun baasje dan weleens een ‘kusje’ geven. Er zijn heel wat baasjes die zich laten aflebberen door hun hond. Toch kun je dit beter afleren. John Oxford is emeritus professor in de virologie en bacteriologie aan de Queen Mary-universiteit in Londen. Hij claimt dat kusjes van honden je behoorlijk ziek kunnen maken.

Helaas moeten we John wel geloven, hij weet namelijk waar hij het over heeft. Volgens de professor zijn honden lopende ziektekiemen. Sterker nog, je kan er zelfs voedselvergiftiging door krijgen! De helft van de honden draagt namelijk de bacterie Campylobacter in hun speeksel, zonder daar iets van te voelen. Voor mensen is dit echter wel gevaarlijk, je krijgt er diarree en buikgriep van. Maar ook de parasiet Toxocariasis kan overgedragen worden, die kan bij mensen voor cysten of zelfs blindheid zorgen! Vooral kinderen zijn ontzettend vatbaar om ziektes op te lopen door hun hond.

Natuurlijk loop je niet meteen iets op als je hond jouw gezicht likt. Maar wees gewaarschuwd! Voortaan kun je beter twee keer nadenken voordat je jouw trouwe viervoeter aan je gezicht laat likken.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook