7 dingen die je nog niet wist over prinses Diana

Afgelopen vrijdag zou prinses Diana haar 55ste verjaardag vieren. Helaas mocht het niet zo zijn. De prinses overleed bij...

Afgelopen vrijdag zou prinses Diana haar 55ste verjaardag vieren. Helaas mocht het niet zo zijn. De prinses overleed bijna negentien jaar geleden in een tragisch ongeval. Maar de ‘people’s princess‘ is nooit vergeten. Toch kennen we de prinses niet allemaal even goed. Wist jij deze zeven dingen al over Diana? 

 1. Ze kreeg tot haar negende thuis les
  Diana ging tot haar negende niet naar school. Ze kreeg thuis les van een mentor, dat was normaal in vooraanstaande gezinnen. Toen haar ouders gingen scheiden, werd ze naar een exclusieve school gestuurd.
 2. Ze kon totaal niet overweg met haar stiefmoeder
  Diana’s vader kreeg een nieuwe vriendin, Raine. Ze kon het op z’n zachtst gezegd niet goed vinden met Raine. Diana was een echt vaderskindje, het was dus niet makkelijk om haar vader met iemand te delen.
 3. Prins Charles datete eerst met de zus van Diana
  Diana heeft prins Charles leren kennen via haar zus. Ze ontmoetten elkaar op een familiefeest, Diana was toen pas 16 jaar. Ze was meteen ondersteboven van prins Charles.
 4. Ze koos haar verlovingsring uit een catalogus
  De verlovingsring van Diana is wereldberoemd. Normaal worden verlovingsringen met de hand gemaakt voor leden van de koninklijke familie, maar Diana deed het – zoals altijd – nét even anders. De ring met saffier en 14 diamanten is gewoon uit een catalogus gekozen! Kate Middleton is nu in het bezit van Diana’s verlovingsring.
 5. Haar favoriete dessert was broodpudding met boter
  Diana was geen ster in de keuken, daarom was ze zo blij met haar persoonlijke chef Darren McGrady. Hij vertelde hoe de prinses de keuken in kwam lopen en ze stiekem de rozijnen uit de broodpudding jatte.
 6. Roze was haar favoriete kleur
  Als echt meisjes-meisje was haar favoriete kleur roze. De prinses droeg ook graag roze kleding.
 7. Diana had een eetprobleem
  Het huwelijk tussen Charles en Diana ging niet over rozen. Dat kwam vooral doordat prins Charles het niet zo nauw nam met de huwelijkse voorwaarden. Charles hield er nog een liefje op na, Camilla Parker Bowles. Diana wist altijd dat ze haar man moest delen en dat viel haar zwaar. In deze heftige periode had ze een eetstoornis ontwikkeld, boulimia.

Lees ook:

Laatste nieuws