Modern sprookje: een kus van een échte prins

Ongenaakbaar, afstandelijk, verheven – dat zijn toch de kernkwaliteiten die een royal bij tijd en wijle moet hebben. Maa...

Lees ook

Ongenaakbaar, afstandelijk, verheven – dat zijn toch de kernkwaliteiten die een royal bij tijd en wijle moet hebben. Maar soms lappen ze het protocol lekker aan hun laars en kunnen ze niet van elkaar afblijven.

Zoals kroonprins Frederik van Denemarken, die nog altijd smoor is op zijn vrouw Mary en geen enkele moeite heeft dat te laten merken. Redelijk uniek, want royals en openlijke blijken van liefde, dat ligt toch wat gevoelig. Een kus op het balkon ter bezegeling van een royal wedding, dat hoort erbij (al gaat het niet altijd van harte). Maar je hoort koningin Elizabeth nu nooit eens tegen prins Philip zeggen: ‘Kom eens hier, jij’, gevolgd door een lekkere pakkerd. Nou ja, niet in het publieke domein, dan. We mogen hopen dat ze op Balmoral doen waar ze zin in hebben. De jongere generaties, daarentegen, zijn aanzienlijk losser, kijk maar.

‘Get a room, Fred’

© Paul Miller / Getty Images © Paul Miller / Getty Images

Anyway, de foto helemaal bovenaan werd genomen bij een bezoek van het Deense kroonprinselijke paar aan Duitsland vorig jaar. Het was niet de eerste keer dat Frederiks’ feelings het wonnen van zijn zelfbeheersing, want tijdens een concert in 2013 in Sydney kon hij ook al niet van zijn vrouw afblijven. En zoals je ziet heeft Mary er altijd haar Sneeuwwitjesgezicht bij.

Vintage love

© Mark Renders / Getty Images     © Mark Renders / Getty Images

Van deze foto smelten we een beetje. Koningin Paola van België geeft haar man koning Albert een smakkerd. Het lieve moment had plaats tijdens het Bal National, aan de vooravond van de inhuldiging van koning Filip in Brussel, in 2013. Zoveel samen meegemaakt aan affaires, roddels en schandalen en dan toch nog arm in arm zitten en je man kussen en ‘Ik hou van u’ zeggen – allez l’amour!

‘Skal vi kysse?’

© NewMyRoyals © NewMyRoyals

Dat kroonprins Haakon van Noorwegen dol is op zijn vrouw Mette-Marit was meteen vanaf het begin al duidelijk. Met je portefuille / troonopvolgerschap gaan zwaaien als je niet met haar verder mag, lijkt ons wel de ultieme liefdesverklaring. En het is wederzijds, kijk maar naar deze kiekjes op het strand van Mexico, waarop zelfs Zijne Koninklijke Buik op een kus mag rekenen, terwijl de ontvanger Zijne Koninklijke Zonnebril inspecteert.

Wittebroodszoen

© Oh No They Didn't / Royalty © Oh No They Didn’t / Royalty

Als je net getrouwd bent, kan zelfs golfen in de regen je stemming niet bederven. Kersverse prins Daniël van Zweden en kroonprinses Victoria waren in 2010 nog maar net terug van hun honeymoon in Frans-Polynesië toen ze op de golfbaan even een kusje stalen. Echte liefde is: als aanstaande koningin de caddy van je man zijn.

‘Jij krijgt een kus van mij’

© Marcel Antonisse / ANP © Marcel Antonisse / ANP

De Oranjes zijn over het algemeen erg van doe-maar-gewoon-dat-doe-je-al-gek-genoeg, want misschien een beter landsmotto zou zijn dan ‘Je maintiendrai’. Maar anyway, soms zit er wel eens eentje tussen die juist eens gek wil doen. In dit geval prins Floris van Vollenhoven, die in Middelburg zijn vrouw prinses Aimee trakteert op een kus, #GuusMeeuwis.

‘Goed gedaan, schat’

© Rens Groenendijk / Nationale Beeldbank © Rens Groenendijk / Nationale Beeldbank

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima mogen elkaar dan in het openbaar voornamelijk zeer keurig bejegenen, hun lichaamstaal zegt dat het wel snor zit tussen die twee. Ze kunnen op onbespiede momenten heerlijk tegen elkaar aanhangen. En nadat Máxima in 2012 had meegedaan aan de Amsterdam City Swim, was het duidelijk tijd voor het betere werk: een dikke royal kus!

Laatste nieuws

Zie ook