Leuk: prinses Amalia maakt springdebuut

Dat de Oranjes van paardrijden houden wist we al. Zo zit prinses Amalia regelmatig op een paard (of pony, waarschijnlijk...

Lees ook

Dat de Oranjes van paardrijden houden wist we al. Zo zit prinses Amalia regelmatig op een paard (of pony, waarschijnlijk). Maar wist je dat ze ook een fanatieke springruiter is? Ze heeft haar springdebuut al gemaakt en uiteraard was mama Máxima aanwezig. Zelfs Amalia’s Argentijnse opa en oma waren van de partij om Amalia aan te moedigen!

Prinses Amalia rijdt niet alleen dressuur, maar lijkt dus ook enorm van springen te houden. Afgelopen weekend heeft ze in het diepste geheim haar debuut gemaakt als springruiter in Etten-Leur. Helaas was Willem-Alexander aan het werk, maar Amalia vond het vast leuk dat Máxima haar ouders had uitgenodigd om mee te gaan.

Hoewel Amalia het parcours foutloos aflegde, heeft ze niet gewonnen. Ze behaalde de 11e plek. Het is leuk om te zien dat prinses Amalia de familietraditie doorzet. Prins Bernhard was altijd een fanatieke springruiter en dat is vervolgens doorgegeven aan prinses Beatrix en Irene. Zelfs Willem-Alexander heeft gesprongen! Amalia heeft het dus niet van een vreemde.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook