Zó reageerde Queen Elizabeth op de Brexit

Als je Queen Elizabeth heet heb je een flinke vinger in de pap als er dingen moeten gebeuren, maar toen de mensen in het...

Als je Queen Elizabeth heet heb je een flinke vinger in de pap als er dingen moeten gebeuren, maar toen de mensen in het volk mocht stemmen om in de EU te blijven of voor een Brexit te gaan, moest de Queen zich stilhouden. Tot nu.

Queen Elizabeth had namelijk een heerlijke Britse reactie op de Brexit. Zo voelde ze zich nogal gestrest de laatste tijd – wat waarschijnlijk te maken heeft met de politieke zaken rondom de Brexit – en toen ze een afspraak had met de Noord-Ierse minister Martin McGuinnes deed ze een boekje open. Is de stress voorbij? Ze vertelde: “Nou, ik leef nog steeds. Er gebeurt veel de laatste tijd.”

Zelf geeft ze niet toe dat haar stressvolle dagen maar iets met de politieke zaken te maken hebben. Ze gooi het liever op haar drukke sociale agenda. Twee verjaardagen op een rij kostten de Queen veel energie en uiteraard zijn er veel festiviteiten rondom haar 90ste verjaardag aan de gang.

Bekijk de video hieronder om de ontmoeten tussen Elizabeth en Martin McGuinness te zien:

Lees ook:

Laatste nieuws