Shocking: prins Charles geeft boekhouding vrij

Oké, het is natuurlijk één grote goed nieuws show, maar toch: 42 pagina's inzage in het financiële reilen en zeilen van...

Lees ook

Oké, het is natuurlijk één grote goed nieuws show, maar toch: 42 pagina’s inzage in het financiële reilen en zeilen van prins Charles getuigt van ongekende transparantie.

Zeker als je het vergelijkt met het gescharrel van de Oranjes rond de Groene Draeck en de aanbestedingen van de vele verbouwingen. Medelijden hoeven we niet te hebben met de prins van Wales en de hertogin van Cornwall, want Charles en Camilla zijn schathemelrijk. Maar toch: 59% van het inkomen van de prins ná betaling van zijn belasting (hoogste tarief) ging naar officiële verplichtingen en goede doelen. En intussen zag hij ook nog kans zijn CO2 uitstoot met 20% te verminderen in vergelijking met 2014. Wij zien een aureool rond zijn Koninklijke Kale Kruin gloeien.

Leukste Accountantsrapport Ooit

© Jeff Spicer / Getty Images © Jeff Spicer / Getty Images

In het rapport staan ook de kosten van prins William, hertogin Kate en prins Harry, en wat ze daar tegenoverstellen. Charles legde 546 werkbezoeken af, waarvan 129 over de grens in 41 landen. Camilla deed er 217 en was er in het buitenland 80 keer bij. Daarbij blijven de jonkies een béétje achter

Arm is de prins niet

© British Monarchy © British Monarchy

De liefdevol aangelegde tuinen van prins Charles’ buitenhuis Highgrove gingen tijdelijk open voor het publiek en trokken 39.504 bezoekers, het Royal YouTube kanaal scoorde 54,7 miljoen hits (ter vergelijking: dat van ons Koninklijk Huis staat op krap 7,5 miljoen weergaven) en Charles kreeg 63.137 brieven en kaarten van het publiek. Het hele rapport kun je hier inzien. Team Oranje, take note.

Laatste nieuws

Zie ook