Niet ziek worden tijdens de vakantie? Dít moet je doen

Het is een scenario dat iedereen wel kent. Je hebt de afgelopen maanden keihard gewerkt en kijkt enorm uit naar die vaka...

Lees ook

Het is een scenario dat iedereen wel kent. Je hebt de afgelopen maanden keihard gewerkt en kijkt enorm uit naar die vakantie naar de Côte d’Azur. Verstand op nul en lekker genieten, dat ga je doen! Maar als het eenmaal zover is, spelen er pijntjes op en ben je niet vooruit te branden. Help!

Je hoort het heel vaak. Zodra mensen op vakantie gaan, worden ze ziek. Een absolute ramp, want zo zag je jouw vakantie natuurlijk niet voor je. Ziekte kan een groot deel, of misschien wel helemaal, van jouw welverdiende tripje verpesten. Nu de zomervakantie voor de deur staat, is het tijd om maatregelen te nemen zodat dit horrorscenario jou niet overkomt.

Ad Vingerhoets, hoogleraar emoties en welbevinden van de Universiteit van Tilburg, vergelijkt dit verschijnsel met voetballers die 90 minuten alles geven. “Pas na de wedstrijd voelen ze het ene na het andere pijntje.” Door alle stress en drukte van het alledaagse leven, is je hoofd zo vol dat de pijntjes niet doordringen. Dat komt pas door als je vrije tijd hebt, op vakantie dus.

Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je ziek wordt op vakantie:

1. Minder hard werken

De beste oplossing is om minder hard te werken. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan en is het lang niet altijd mogelijk. Maar als je jezelf kunt ontlasten, doe het dan ook! Je lichaam zal je dankbaar zijn.

2. Minder koffie

Leef jij op koffie? Misschien is het een goed idee om te minderen. Dat geldt ook voor alcohol. Deze middelen zorgen ervoor dat je minder in contact bent met je eigen lichaam en dus minder snel door hebt dat je ergens last van hebt.

3. Sporten

Lichamelijke inspanning is de sleutel! “Vlak voor de vakantie of aan het begin van het weekend even sporten, voorkomt dat je met te veel adrenaline aan je vrije tijd begint”, zegt Ad. Dus, plan alvast een sportles in voordat je het vliegtuig in stapt en geniet van je vakantie!

Lees ook:

 

Laatste nieuws

Zie ook