Prins Harry scoort alwéér een popprinses!

Prins Harry houdt van popprinsessen, dat is bekend. Dus vroeg hij Joss Stone om hem te helpen bij het Sentebale Concert...

Prins Harry houdt van popprinsessen, dat is bekend. Dus vroeg hij Joss Stone om hem te helpen bij het Sentebale Concert vanavond. En scoorde uiteraard weer een iets te lange hug.

Sentebale is de lievelingscharity van prins Harry in Lesotho. En Joss Stone is een van de ambassadeurs. Vanavond is er een groot liefdadigheidsconcert in Kensington Palace Gardens, waar onder andere Coldplay optreedt. Maar voor Harry is de hoofdact het Basotho Youth Choir, dat samen met Joss zal optreden. Alle leden van het koor hebben via zijn stichting een beurs die hun schoolgeld, uniformen en boeken betaalt. “Met Sentebale wil ik kinderen een kans geven om uit de armoede te komen,” aldus de prins. “Dat is mijn enige doel.”

Weerzien met Mutsu

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

In het koor zingt ook zijn inmiddels zestienjarige vriend Relebohile ‘Mutsu’ Potsane. Prins Harry houdt al contact met hem sinds hun eerste ontmoeting in 2004. Het koor bestaat uit zes jongens en zes meisjes tussen de 7 en 19 jaar oud.

Cadeautjes van de kids
Prins Harry Joss Stone koor 2016

Harry geen koorknaap

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

De opbrengsten van het concert, in samenwerking met The Handa Foundation, gaan niet alleen naar Sentebale, maar ook naar jong-volwassenen met HIV in Lesotho en Botswana. Joss nam de repetitie heel serieus, Harry moedigde vooral aan “want je wilt me echt niet horen zingen.”

‘Go on, then, let’s hug’

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Wel maakte Harry uiteraard van de gelegenheid gebruik om Joss innig te huggen, want hij is nog nooit een blondine / brunette / redhead tegengekomen bij wie hij dat niet graag doet. Gotta love the guy. 

Laatste nieuws