Belgische royals in de ban van de Rode Duivels

Belgische royals Koning Filip en koningin Mathilde kunnen vanavond weer nagelbijten: dan spelen de Rode Duivels in de kw...

Lees ook

Belgische royals Koning Filip en koningin Mathilde kunnen vanavond weer nagelbijten: dan spelen de Rode Duivels in de kwartfinale van het EK tegen Wales in Rijsel (Lille), wat goedbeschouwd een thuismatch is.

Het is natuurlijk min of meer verplicht om als koninklijk paar te juichen voor alle nationale sportprestaties. Maar het is natuurlijk ook wel erg leuk om als klein land als ‘angstaanjagend’ te worden beschouwd door de grote voetballanden. Dus reken er maar op dat in het paleis van Laken de afgelopen dagen door de kinderen hevig is onderhandeld over een uitstapje naar de match. Zowel prins Gabriel als prins Emmanuel zijn gek op voetbal en ook kroonprinses Elisabeth en prinses Leonore zijn niet te beroerd om iets met zwart-geel-rood ? te doen.

© Koninklijk Paleis © Koninklijk Paleis

‘Allemaal naar Lille!’

© Koninklijk Huis België © Koninklijk Huis België

De lobby van zijn kinderen heeft koning Filip een béétje aan zichzelf te danken, want hij riep de bevolking via sociale media op massaal naar Rijssel te gaan om de Rode Duivels aan te moedigen. De koning deed dat na afloop van de door België met 4-0 gewonnen achtste finale tegen Hongarije. Filip belde meteen na afloop van de match in Toulouse met bondscoach Marc Wilmots, zo liet het paleis weten op Twitter en Facebook. ‘Marc Wilmots en de Rode Duivels net gefeliciteerd met hun uitstekende wedstrijd tegen de Hongaarse ploeg. Proficiat Team Belgium! #TousALille voor de kwartfinales!’, luidde de koninklijke boodschap. “Allemaal naar Lille”, aldus Filip.

‘Allez, Duivels!’

Belgen Rode Duivels 3
Of de Belgische royals zelf bij de kwartfinalewedstrijd tegen Wales aanwezig zijn, heeft het paleis nog niet bekendgemaakt, maar de kans is groot dat het hele gezin paraat zal zijn. Op de website van het Belgische hof wordt het beeld al dagen bepaald door een opname van Filip met de Rode Duivels voorafgaand aan de eerdere wedstrijd tegen Ierland in Bordeaux, waarbij de koning aanwezig was. Zijn broer prins Laurent beleefde de match met zijn gezin voor de tv, maar zo te zien was de sfeer er niet minder om. Bij gebrek aan Oranje wensen we de Zuiderburen hierbij een prachtwedstrijd toe, #TeamBelgië!

 

Laatste nieuws

Zie ook