Royal Round-Up: dit deden de royals afgelopen week

Het was weer een drukke week voor de royals. Van de verjaardag van prins William tot prinses Beatrix die op vakantie is...

Lees ook

Het was weer een drukke week voor de royals. Van de verjaardag van prins William tot prinses Beatrix die op vakantie is met de kleinkinderen: het is nooit saai in royaltyland! In deze rubriek vatten wij de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van royalty van de afgelopen week voor je samen.

Hoera! Prins William mocht afgelopen dinsdag 34 kaarsjes uitblazen. De Britse prins vierde zijn verjaardag op een bijzondere manier. In dit artikel lees je hoe prins William zijn nieuwe levensjaar is begonnen.

© WPA Pool / Getty Images © WPA Pool / Getty Images

Een maand geleden werden prins Carlos de Bourbon de Parme en zijn vrouw Annemarie de trotse ouders van een zoontje. De naam werd al gauw bekend gemaakt – Carlos Enrique Leonard, vernoemd naar zijn vader en grootvader – maar het was nog even wachten op de foto’s. Het gezin heeft een fotoshoot gedaan. Ster van de shoot was natuurlijk de kleine Carlos! Bekijk de zoete foto’s hier.

© Michel Porro / Getty Images © Michel Porro / Getty Images

Prinses Beatrix was afgelopen week over de grens. Net als vorig jaar mochten er kleinkinderen mee. De keuze voor de vakantiebestemming viel dit jaar op Venetië, waar ze samen naartoe vloog met drie kleinkinderen. Vorig jaar besloot Beatrix dat de oudste kinderen van de gezinnen met haar mee mochten op vakantie, maar wie dit jaar de lucky ones zijn, is (nog) niet bekend. Meer over dit bijzondere tripje lees je hier.
prinses beatrix © RVD

Het is een wens van velen om aan te mogen schuiven aan de eettafel van een royal. Al helemaal als je een uitnodiging van prinses Tatiana van Griekenland krijgt! De Griekse schone is niet alleen een echte prinses, maar ook een keukenprinses! Tatiana heeft afgelopen week een kookboek uitgebracht. In ‘A Taste Of Greece’ verzamelde prinses Tatiana (35) recepten en verhalen van bekende mensen met een special band met Griekenland. Meer over dit kookboek en de Griekse prinses lees je hier.
© Gisela Schober / Getty Images © Gisela Schober / Getty Images

Prins Harry en Chelsy Davy zijn dan misschien geen stel meer, maar Harry’s ex heeft nog lang niet alle koninklijke banden doorgesneden. Afgelopen week werden Chelsy en prinses Eugenie herenigd. De blondine heeft namelijk een eigen sieradenlijn en Eugenie was aanwezig om haar te steunen. Echte vriendinnen, dus!

ex van prins harry © Getty Images

Prins Alexander, het eerste kind van prins Carl-Philip en prinses Sofia, is een paar maanden oud. Er staat nog één officiële gelegenheid voor de babyprins op de planning: zijn doop. Het prinsje is nog steeds niet gedoopt, maar er is nu een datum bekend. Door de drukke agenda van de Zweedse royals is het iets later dan normaal geworden, maar het gaat gebeuren! Hier lees je wanneer de doop gaat gebeuren.

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Laatste nieuws

Zie ook