Het wonder van Monaco: Albert en Charlene 5 jaar getrouwd

Vandaag vieren we het Wonder van Monaco: prins Albert en prinses Charlene zijn 5 jaar getrouwd. En dat voor een stel dat...

Lees ook

Vandaag vieren we het Wonder van Monaco: prins Albert en prinses Charlene zijn 5 jaar getrouwd. En dat voor een stel dat het jawoord bijna niet haalde.

Even terug naar eind juni 2010. Heel Monte Carlo maakte zich op voor een glamourbruiloft, maar intussen had de politie op vliegveld Nice Charlene’s paspoort ingenomen, om te voorkomen dat bruid naar haar vaderland Zuid-Afrika zou vluchten. Het was niet de eerste keer, eerder had ze zich ook al op de Zuid-Afrikaanse ambassade in Parijs gemeld, om daar haar opties te bespreken, volgens Le Journal de Dimanche. En had ze geprobeerd er tijdens de Monaco Grand Prix tussenuit te knijpen.

Charlene was het beu!

© Getty Images © Getty Images

Voornaamste reden voor Charlene’s koudwatervrees was dat er na Jazmin Grace en Alexandre nog een derde buitenechtelijk kind van Albert uit de kast dreigde te rollen. Dit vond Wittstock te vernederend voor woorden, zoals ze ook niet verrukt was over de voortdurende kritiek die ze te horen kreeg van het hof. En van aanstaande schoonzus prinses Caroline die Charlene ’te gewoontjes voor woorden’ zou vinden. We zullen qua gewoontjes maar even niets zeggen over Caroline’s huisvlijt met champagnekurken die ze hier in 2009 naar het Rozenbal draagt. Kortom, de bruid had goede redenen om te zeggen: ‘Bekijk het maar.’

Rare royal wedding

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Albert wist de crisis te bezweren, maar het was geen stralend stel dat elkaar het jawoord gaf, op 1 juli voor de wet en op 2 juli voor de kerk. De vorst was gespannen en narrig, de bruid, in Giorgio Armani Privé, was emotioneel. Het hielp niet dat er heel wat ex’en en vriendinnen te gast waren op het huwelijk (kijk de prins hier eens lekker knipogen naar Victoria Silvstedt). En van enige chic was ook geen sprake: de bruidstaart was vulgair groot en het stel danste op een vloer van spiegels. De geruchtenmachine bleef zoemen toen bleek dat ze niet samen op huwelijksreis waren, maar in hotels verbleven die mijlen uit elkaar lagen, #romantisch!

Het was even wennen

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

De relatie rommelde voort, met schaarse gezamenlijke sightings en vele vakanties apart. Charlene was voornamelijk present bij officiële aangelegenheden. En Albert zette haar in 2012 voor schut door tv-opnames te onderbreken omdat het niet naar zijn zin ging, waardoor ze nóg zenuwachtiger werd. Hun lichaamstaal was zo afwijzend dat zelfs de meest fanatieke monarchist het Charlene had vergeven als ze alsnog was vertrokken. Ze bleef echter en op Nationale Dag 2013 leek de eerste dooi te zijn ingetreden tussen de Doorluchtige Koelvriesinstallatie.

Albert is wel een héér

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

En het moet gezegd worden: Albert heeft haar altijd te vuur en te zwaard verdedigd en altijd volgehouden dat de roddels niet meer dat ‘kwaadsprekerij en jaloezie’ waren. Of het prinselijke hemelbed nu heeft staan te schudden van passie of dat het op een euh… meer klinische wijze is volbracht, is niet bekend. Maar op 10 december 2014 zetten Charlene een tweeling op de wereld: kroonprinsje Jacques en eerste reserve prinses Gabriella. De Mini-Monaco’s schepten een band tussen Albert en Charlene die eerder leek te ontbreken.

Modern huwelijk

© Palais Princier © Palais Princier

En nu vijf jaar later lijkt het best goed te gaan. Het moederschap heeft Charlene zelfvertrouwen gegeven en ze komt wat meer in beeld als beschermvrouw van goede doelen. En Albert heeft geaccepteerd dat Charlene een coole, moderne vrouw is, die niet van lang haar, kantjes, sprookjesjurken en tiara’s houdt.

Inclusief liefde!


Hun werkrelatie lijkt inmiddels uitstekend te zijn en privé hebben ze elkaar alsnog gevonden. Charlene was ronduit adorable tijdens haar speech toen Albert vorig jaar tien jaar op de troon zat (“Je bent de prins van mijn hart!”). Niet alleen was de prins ontroerd, hun lichaamstaal was daar aanzienlijk gezelliger dan tijdens hun huwelijk. Zolang ze elkaar privé verder niet al teveel op de lip zitten en een beetje hun eigen activiteiten onderhouden, lijkt niets hen nog in de weg te staan om koper te halen. Happy Houten Bruiloft, Doorluchtige Hoogheden!

Laatste nieuws

Zie ook