Midzomerdroom: Noorse Royals met bloemenkronen

De Noorse Royals tooiden zich met bloemenkronen voor alweer een koninklijk feestje: hoe midzomerdroom wil je het hebben?...

De Noorse Royals tooiden zich met bloemenkronen voor alweer een koninklijk feestje: hoe midzomerdroom wil je het hebben? Prinses Ingrid-Alexandra zegt: ‘Awkward!’

‘When you’re going to Trondheim, don’t forget to wear some flowers in your hair?’ Daar leek het nog het meest op toen Noorse Royals uitrukten met zomerse bloemenkronen op hun hoofd. Het hele gezelschap, inclusief kroonprinses Mette-Marit en kroonprins Haakon, was van de partij, gekleed in romantische kant en plaatselijke flora. Zelfs het Nationale Bureau voor het toerisme zou het zo suikerzoet niet durven maken, qua folklore.

Hippieprinses vond het top

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Zevenhonderd gasten uit Trondheim en de omliggende regio Trøndelag waren te gast in de tuin van Stiftsgården, de residentie van de Noorse koninklijke familie in Trondheim. Het paleis, met 140 kamers, is één van de grootste houten gebouwen in Scandinavië en wordt door koning Harald en zijn familie gebruikt bij bezoek aan de stad, de op twee na grootste van Noorwegen. Prinses Märtha-Louise had er helemaal zin in, die is als professioneel spiri-prinses en verhalenverteller ook privé helemaal van de bloemenkroontjes.

Sonja kwam lekker in het rood

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

“Ik voel me hier thuis”, aldus koning Harald, die kort voor het tuinfeest met zijn familie op het bordes was verschenen van Stiftsgården om het toegestroomde publiek toe te zwaaien. De koning en zijn vrouw koningin Sonja werden vergezeld door hun kinderen en kleinkinderen. Sonja de Kleurenblinde negeerde uiteraard de dresscode en kwam in een volstrekt afwijkende outfit, zodat haar dochter, schoondochter en kleindochter onderling leden onder hun overdosis broderie.

Ingrid: so over it!

© Julian Parker / Getty Images © Julian Parker / Getty Images

Hoe enthousiast prinses Ingrid-Alexandra, de oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit over a) haar outfit, b) het zwaaimoment en c) de prinsessenplicht is zie je hier. Ze is echt totally over it, maar zit het manmoedig uit. Het tuinfeest volgde op de dankdienst in de Nidaros kathedraal waar werd stilgestaan bij de zegening van het koningschap van koning Harald en koningin Sonja op de dag af 25 jaar geleden. “Dat was een dag die ik nooit zal vergeten”, zei de koning, die toen pas besefte wat er op hem af kwam als nieuwe koning van Noorwegen. Hieronder zie je een filmpje van dat bijzondere moment. Let vooral even op Sonja’s haarband / textielkroon: zelfgemaakt!

Inhuldiging koning Harald

Laatste nieuws