Waarom je beter niet je telefoon in het donker kunt gebruiken

Is het ook jouw guilty pleasure om in je bed te kruipen en je telefoon in het donker te gebruiken? Dan kun je dat beter...

Lees ook

Is het ook jouw guilty pleasure om in je bed te kruipen en je telefoon in het donker te gebruiken? Dan kun je dat beter niet meer doen. Wat blijkt? Je kunt er tijdelijk verblind door raken. Echt.

Voor sommige mensen is het heel verleidelijk om toch nog even de telefoon mee te nemen in bed. Nog heel even de laatste Facebook updates checken voor het slapengaan of misschien nog wat nieuws lezen… Dit is voor sommigen eerder regel dan uitzondering. Maar wat schijnt? Je kunt beter niet meer je telefoon in het donker gebruiken, omdat je daar phone blindness van kunt krijgen.

De wat? Twee vrouwen, van 22 en 40 jaar, zijn naar de dokter gegaan omdat ze op sommige momenten hun zicht verloren voor zo’n 15 minuten. Als dat maandenlang duurt wordt het vervelend, en wat bleek? De twee vrouwen hadden gemeen dat ze met hun telefoon in bed lagen in het donker met één oog in het kussen. Dat betekent dat het andere oog blootgesteld werd aan de felheid van het scherm. Het ene oog wende aan het donker, de ander aan het licht. Het oog dat het licht ziet kan dus ‘blind’ of verblind worden, waar beide vrouwen last van hebben.

Dus mocht je echt niet zonder je telefoon in het donker kunnen, zorg er dan in ieder geval voor dat je met beide ogen naar het scherm kijkt. Bovendien helpt het ook om night shift (op iPhone) in te schakelen, zodat het licht niet te fel voor je ogen is.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook