Hoe haute wil je het hebben? Sheika Mozah koopt Balmain!

Hoe haute wil je het hebben? Sheika Mozah, moeder van de huidige Emir van Qatar en fashionista tot in haar handgemaakte...

Lees ook

Hoe haute wil je het hebben? Sheika Mozah, moeder van de huidige Emir van Qatar en fashionista tot in haar handgemaakte knoopjes, heeft met haar familie Balmain gekocht.

Mozah staat bekend om haar schitterende garderobe, die bestaat uit louter haute couture. Ze shopt graag in Frankrijk en laat dan de ontwerpen enigszins aanpassen aan de plaatselijke mores van haar land. Samen met de hele Qatarese koninklijke familie heeft ze nu het Franse modehuis Balmain gekocht, want dat shopt waarschijnlijk wel zo makkelijk.

Mozah en Kim?

© Getty Images © Getty Images

Sheika Mozah (hier tussen links het Japanse kroonprinselijke paar en rechts Lalla Salma van Marokko) deelt mee in de inkomsten van de investeringsmaatschappij van de emir van Qatar, Mayhoola for Investments. Het bedrijf krijgt met de deal alle aandelen in handen, volgens Bucéphale Finance. Naar verluidt zou met de overname een bedrag van ongeveer 500 miljoen euro gemoeid zijn. De Qatari willen het favoriete merk van model en realityster Kim Kardashian verder uitbouwen. Daarvoor zullen wereldwijd nieuwe winkels geopend worden. Mayhoola for Investments kocht eerder onder meer het Italiaanse modehuis Valentino. Mozah kan zich dus volledig uitleven in zowel Franse als Italiaanse designer wear, #wekunnennietwachten!

Laatste nieuws

Zie ook