Prinses Alexia (11) is jarig!

Feestje in Wassenaar: royal tweenie prinses Alexia (hier in het midden) is jarig en viert haar 11de verjaardag. Hoe Alex...

Feestje in Wassenaar: royal tweenie prinses Alexia (hier in het midden) is jarig en viert haar 11de verjaardag.

Hoe Alexia haar verjaardag gaat vieren is niet bekend, (privésfeer, enzo), wel is duidelijk dat de Oranje van ‘ervaringscadeaus’ houden. Voor haar tiende verjaardag trakteerde haar vader koning Willem-Alexander haar met wat klasgenootjes op een voorstelling van de musical ‘Soldaat van Oranje’. Lekker in de buurt, leerzaam, historisch linkje (betovergrootmoeder koningin Wilhelmina is erin te zien), kortom reuze verantwoord. We zijn benieuwd wat hij dit jaar eens heeft geregeld als verjaardagverrassing.

Pijnlijke valpartij

© Koen van Weel / RVD © Koen van Weel / RVD

De tweede dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima (hier links naast kroonprinses Amalia en prinses Ariane) heeft best een veelbewogen jaar achter de rug. In februari brak Alexia in Lech haar been. Dat gaf even de nodige consternatie, maar al snel ging ze in de rolstoel alweer naar school. Duwde Máxima als klassenmoeder haar dochter over het Binnenhof tijdens een klassenuitje. En deed Alexia op de sportdag van de Bloemcampschool als verslaggever van alle activiteiten toch gewoon hompelend mee, #stoer.

Fashionista in de dop

© Frank van Beek / ANP © Frank van Beek / ANP

Op Koningsdag in april was prinses Alexia er dan ook gewoon bij. “We gaan proberen haar zo veel mogelijk mee te laten doen,” zei koning Willem-Alexander. “Ze wil zelf heel graag.” Alexia gaf in Zwolle een leuk fashion statement af. Máxima heeft tot nu toe nog geen prijzen gewonnen voor het kleden van haar toch enige dochters. Niemand weet of dit Zuid-Amerikaanse tuttigheid is of dat het trio zelf gewoon totaal geen belangstelling heeft voor leuke kleren (lijkt ons sterk!). Maar Alexia, op zilverkleurige ballerina’s in een trendy jurkje van guipure-kant van Zara met daarover een stoer jeansjas, zag er buitengewoon leuk en bovendien age appropriate uit. Het jurkje was binnen een paar uur uitverkocht. Hoop doet leven.

The Voice of Oranje

Wat weten we verder van Alexia? Ze is beslist de grappigste ? (zie ook haar briljante ‘whatever-zwaai’) en de artistiekste van A3, kan erg mooi zingen en zit op zangles. Ze zong al eens een mopje op de koperen bruiloft van haar peettante, waar ze een nummer van Alicia Keys ten gehore bracht. Verder zit ze op hockey en tennis en rijdt ze graag paard. Op 9 juli begint haar zomervakantie, bekend is al dat een deel van de zomervakantie in het winters Argentinië zal worden doorgebracht, al zal ongetwijfeld ook de vakantievilla in Griekenland worden aangedaan. Fijne verjaardag, Alexia!

Laatste nieuws