Waarom tassen slecht voor je haar zijn

De gemiddelde vrouw is tegenwoordig wel op de hoogte van de nodige tips en tricks om je haar gezond te houden. Als het g...

De gemiddelde vrouw is tegenwoordig wel op de hoogte van de nodige tips en tricks om je haar gezond te houden. Als het goed is gebruik je een heat protection spray als je in de weer gaat met de föhn of een haartang, borstel je je haar niet te vaak en gebruik je een shampoo die past bij jouw haartype. Maar wist je al dat tassen slecht voor je haar zijn? Daar houden de meeste vrouwen waarschijnlijk geen rekening mee.

Als we de website Hello Giggles mogen geloven zijn tassen slecht voor je haar. Maar het is niet zo zwart-wit als het nu staat: het ligt er namelijk aan hoe je je tas (en je haar) draagt. Mocht je kapper je ooit vragen of je je tas altijd om je rechter- of juist linkerschouder draagt weet je hoe laat het is. Dat betekent dat je haar namelijk aan die kant dunner is dan aan de andere kant. De oorzaak hiervan? Niet hete haartangen en het verven van je haar, maar je tas.

Het hengsel van je tas kan namelijk aan je haar trekken, waardoor het haar afbreekt. Als dit veel gebeurt is het niet zo gek dat je haar aan één kant dunner begint te worden. Dus wat kun je hieraan doen? Zorg dat je haar niet vastzit onder het hengsel door het bijvoorbeeld vast te dragen en let ook op met het dragen van rugtassen. Het zou zonde zijn als je op deze manier je haar dunner maakt, toch?

Lees ook:

Laatste nieuws