Deze ’truc’ heeft geen enkel effect op de batterij van je iPhone

Alle iPhone gebruikers herkennen het wel: na ongeveer een jaar merk je dat je batterij een stuk slechter is geworden. Da...

Lees ook

Alle iPhone gebruikers herkennen het wel: na ongeveer een jaar merk je dat je batterij een stuk slechter is geworden. Dan raadplegen we massaal Google om erachter te komen hoe we zolang mogelijk met de batterij kunnen doen voordat de telefoon aangeeft dat je écht moet gaan opladen. Maar het volgende trucje dat we altijd doen heeft dus helemaal geen zin…

Is het jou ook aangeleerd om apps te sluiten om batterij te besparen? Dan kun je dat in het vervolg lekker laten, want het schijnt dus geen enkel effect op je batterij te hebben. Als we Apple Insider mogen geloven maakt het je telefoon niet sneller en zorgt het er al helemaal niet voor dat je langer met je batterij doet. Maar waar komt de fabel dan vandaan?

De app switcher is in het leven geroepen om – zoals de naam al doet vermoeden – snel tussen apps te schakelen. Mensen denken dat de apps op de achtergrond blijven draaien waardoor je iPhone sneller leeg is, maar dat is eigenlijk niet het geval. Eigenlijk zou je alleen een app hoeven sluiten als het niet meer goed werkt of als het niet meer reageert.

Ben je toch bang dat het je meer batterij kost als je apps open hebt staan? Zet dan Locatievoorzieningen uit bij Instellingen > Privacy. Wat nog beter is, is de Energiebesparingsmodus aanzetten (onder Batterij) en de felheid van je scherm verminderen.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook