Smullen: het nieuwe boek van keukenprinses Tatiana van Griekenland

De keuken van Griekenland volgens Tatiana, samengevat in een joekel van een salontafelboek om je vingers bij af te likke...

Lees ook

De keuken van Griekenland volgens Tatiana, samengevat in een joekel van een salontafelboek om je vingers bij af te likken: maak kennis met de enige echte keukenprinses.

In ‘A Taste Of Greece’ verzamelde prinses Tatiana (35) recepten en verhalen van bekende mensen met een special band met Griekenland. Van Tatiana Casiraghi en Olympia Dukakis tot haar halve schoonfamilie. Zodat we eindelijk weten waarom toch alle Griekse Royals altijd vakantie vieren bij koningin Anne-Marie van Griekenland: haar succesrecepten zijn er ook in te vinden.

Socialite vangt prins

© Ian Gavan / Getty Images © Ian Gavan / Getty Images

Tatiana werd geboren als Tatiana Ellinka Blatnik in Caracas, Venezuela. Ze studeerde sociologie in Washington en werkte als PR-vrouw en events organisator voor Diane von Furstenberg in New York. Bij Diane werkte ook Alexandra Miller, de zus van Marie-Chantal Miller, op dat moment al getrouwd met kroonprins Pavlos van Griekenland. Via dat contact leerde Tatiana Pavlos jongere broer Nikolaos kennen, destijds de meest begeerde vrijgezel van Londen.

Sprookjesbruiloft

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Ze trouwden in 2010 op Spetses temidden van driekwart van de Europese royals. Sindsdien is Tatiana prinses van Griekenland en Denemarken en een Koninklijke Hoogheid. Nikolaos en zij wonen sinds 2013 permanent in Athene, waar Tatiana zich bezighoudt met goede doelen en als Grieks Groen Meisje druk bezig is met gezond en lekker eten.

Dol op de Griekse keuken

© Tatiana Blatnik / Instagram © Tatiana Blatnik / Instagram

“Ik geloof dat eten weerspiegelt wie we zijn,” zegt prinses Tatiana, hier met haar onafscheidelijk hondje Rumi. “Wat en hoe we eten zegt iets over het leven dat we willen leiden. Naar Griekenland verhuizen met mijn man, prins Nikolaos, voegde een nieuw hoofdstuk toe aan mijn culinaire identiteit en stelde me in staat om opnieuw uit te vinden hoe ’thuis’ smaakt. De Griekse keuken – simpel, maar nooit simplistisch – heeft me één heel belangrijk punt geleerd. Het is nergens voor nodig om je eigen essentie te camoufleren of je te verschuilen achter onnodige zaken en smaken, in de keuken of in het leven.”

Goede bedoelingen

© Tatiana Blatnik / Instagram © Tatiana Blatnik / Instagram

‘A Taste of Greece’ (hardcover, 208 pagina’s, Engelstalig – de foto’s zijn van de Duitse presentatie – 24,99 via Bol.com) is verkrijgbaar vanaf 17 juli 2016. Een deel van de opbrengst gaat naar Boroume, een stichting die arme Grieken aan maaltijden helpt.

Laatste nieuws

Zie ook