Je raadt nooit hoe oud deze fitte vrouw is

'Ik ben moe', 'Ik heb zwakke knieën' of 'Voor die sport ben ik écht te oud'. Er is altijd wel een excuus om niét te spor...

Lees ook

‘Ik ben moe’, ‘Ik heb zwakke knieën’ of ‘Voor die sport ben ik écht te oud’. Er is altijd wel een excuus om niét te sporten. Vooral als je ouder wordt, gooi je er steeds vaker met de pet naar. Maar al deze excuusjes zijn niet meer geldig, want Ernestine Shepherd is hét bewijs dat je nergens te oud voor bent! 

Als je naar Ernestine kijkt dan zie je een vrouw die topfit is. Niemand zou haar een leeftijd van 80 jaar geven! Maar dat is ze toch echt. ’s Werelds oudste bodybuilder mocht vorige week 80 kaarsjes uitblazen. Een leeftijd die zowel geestelijk als lichamelijk helemaal niet bij haar past!

Ernestine is in 1936 geboren (ja, ze is dus écht 80 jaar!). Geloof het of niet, maar de fitte vrouw is niet haar hele leven gespierd en sportief geweest. Ze begon pas met bodybuilden toen ze 56 jaar oud was! Ernestine is dus het ultieme bewijs dat geen enkel excuus geldig is en je nooit te oud bent om te sporten.

Maar, zo fit word je niet vanzelf. Ernestine staat elke nacht om 3:00 uur op en rent zo’n 130 kilometer per week. De bodybuilder is ook niet het type voor een koekje bij de thee, ze eet namelijk calorie-arm. Ernestine eet dingen als gekookte eieren, kip, groenten en drinkt veel water. Een extreme levensstijl, maar dan ben je wel enorm fit. Oók op je tachtigste!

Een foto die door get_zo_fit is geplaatst op

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook