Wat prins William over zijn gezin zegt is té schattig

Op Vaderdag staan alle goede vaders in het zonnetje. Oók prins William. Hij vierde deze speciale dag op een bijzondere m...

Op Vaderdag staan alle goede vaders in het zonnetje. Oók prins William. Hij vierde deze speciale dag op een bijzondere manier, namelijk door aandacht te vragen voor Heads Together, een campagne waar hij zich samen met Kate en Harry voor inzet. Voor deze gelegenheid sprak de Britse royal ook over zijn gezin.

Prins William heeft vast een dikke knuffel van zijn twee kinderen gekregen, maar verder was het een gewone werkdag voor de prins. Hij woonde een Vaderdag-ontbijt bij waar hij met vaders en mentoren die kinderen met een psychische aandoening steunen, praatte over hun persoonlijke ervaringen.

De prins schreef voor deze gelegenheid een openhartig artikel waarin hij het ook over zijn eigen gezin heeft. Door voorbeelden uit zijn eigen leven te geven, wil hij andere ouders aanmoedigen om met hun kinderen praten over mentale gezondheid. Zo schrijft hij over zijn verantwoordelijkheid voor zowel de fysieke als psychische gesteldheid van prins George en prinses Charlotte.

“Vandaag vier ik mijn derde Vaderdag als een vader. Het is voor mij niet alleen een dag om erbij stil te staan hoeveel geluk ik heb met mijn jonge gezin, maar ook om te beseffen hoeveel ik heb geleerd over het vaderschap en de moeilijkheden die elke vader moet overwinnen,” schrijft hij. De Britse royal kaart aan hoe belangrijk het is om als ouder niet alleen naar de fysieke gesteldheid van je kind te kijken, maar ook naar de psychische gesteldheid. “Ik moedig alle vaders aan om eens aan hun kind te vragen hoe het gaat,” besluit hij.

Lees ook: De 17 meest schattige foto’s van prins William als vader

Laatste nieuws