Royal Round-Up: dit deden de royals afgelopen week

Het was weer een drukke week voor de royals. Van het topjaar van prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden tot prins...

Lees ook

Het was weer een drukke week voor de royals. Van het topjaar van prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden tot prinses Charlotte die niet zo lief is als ze eruitziet: het is nooit saai in royaltyland! In deze rubriek vatten wij de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van royalty van de afgelopen week voor je samen.

© Andreas Rentz / Getty Images © Andreas Rentz / Getty Images

Prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden waren vorige week maandag een jaar getrouwd! En wat was het een glorieus jaar voor het stel. Daarom 5 redenen waarom de Zweden in hun handjes mogen knijpen met deze leuke royals.

Prinses Charlotte Royal Round-up © HRH Duchess of Cambridge

Kate Middleton deed een boekje open over haar beeldige dochtertje. Prinses Charlotte is het oogappeltje van het Britse volk, maar ze is niet zo lief als ze eruitziet. Het prinsesje heeft namelijk een ‘pittig randje’, aldus haar moeder. Dat zei ze in een gesprek met een aanwezige van de receptie in Guildhall voor de ceremonie van de verjaardag van de Queen. Meer hierover lees je hier.

queen elizabeth © ANP

Het Britse koningshuis stapte in koetsen ter gelegenheid van Ascot. Het slechte weer liet de royals niet tegenhouden. Lees hier het verslag van dag 1 en hier het verslag van dag 2 (het debuut van Kate Middleton op Ascot!).

© Hulton Archive / Getty Images © Hulton Archive / Getty Images

Afgelopen week lekte er een saillant detail uit over koningin Wilhelmina. Dat de koningin een ramp was om mee te werken, was al langer bekend. In een nieuw boek wordt haar gedrag echter gekoppeld aan haar medicijngebruik. In de tijd dat ze regeerde, nam Wilhelmina pervetine als pijnstiller. Tegenwoordig is pervetine beter bekend als crystal meth… Meer details over deze opvallende ontdekking lees je hier.

© H.M. King Jigme Khesar © H.M. King Jigme Khesar

In de categorie ‘Aaaaw’ valt het drakenprinsje en zijn eerste werkbezoek van afgelopen zaterdag. De jongeman bezocht Dungkhar, de voorouderlijke streek van de Wangchuck dynastie. Bekijk de super zoete kiekjes hier.

© Detdanskekongehus / Facebook © Detdanskekongehus / Facebook

Koningin Margrethe van Denemarken bezocht deze week Faeröer Eilanden. Niets werd de koningin bespaard. Ze werd gehuld in klederdracht en moest zelfs een dansje doen! Hoe ze het ervan af brengt zie je in dit filmpje.

Laatste nieuws

Zie ook