Zien: Margrethe van Denemarken doet een dansje

Eenmaal op haar Faeröer Eilanden bleef koningin Margrethe van Denemarken niets bespaard. Ze moest zelfs meedoen aan een...

Lees ook

Eenmaal op haar Faeröer Eilanden bleef koningin Margrethe van Denemarken niets bespaard. Ze moest zelfs meedoen aan een dansje. En lijkt het niet eens zo héél erg te vinden, #leukmens.

Zouden de Oranjes niet stiekem blij zijn dat we in Nederland niet zo van de folklore zijn? Ze hoeven niet in klederdracht rond te lopen tijdens Nationale Feestdagen, zoals de Zweedse en Noorse Royals. Amalia, Alexia en Ariane hoeven niet als Zeeuws meisje op de foto. En hoewel koningin Máxima Spakenburgse dracht best zou kunnen hebben (wat kan die nu niet hebben?), is ze nog niet met een koninklijke kraplap gesignaleerd.

Allemaal inhaken!


Koningin Margrethe doet dat allemaal wel. Eerder deze week hulde ze zich al in de plaatselijke klederdracht bij haar bezoek aan de Faeröer Eilanden. En aan het einde deed ze ook nog mee aan deze briljante groepsdans, met heren in pakken, waarbij iedereen toch een beetje awkward kijkt. En van je ‘hela-hola, hou de moed erin!’

Margrethe terug naar paleis

© Detdanskekongehus / Facebook © Detdanskekongehus / Facebook

De Deense koningin is inmiddels op de Dannebrog terug naar Kopenhagen gevaren, maar poseerde nog wel even beeldig op haar royal yacht. Net uit beeld staat een steward die gedienstig de royal sigaret even vasthoudt, om het puur natuur-plaatje niet te verpesten met haar grootste hobby. Ze worden nog eens media-savvy, de Denen!

Laatste nieuws

Zie ook