Wordt prinses Beatrice aan het lijntje gehouden?

Al jaren wordt prinses Beatrice van York aan het lijntje gehouden door haar vriend. Dave, word eens wakker and put a rin...

Lees ook

Al jaren wordt prinses Beatrice van York aan het lijntje gehouden door haar vriend. Dave, word eens wakker and put a ring on it!

Al bijna tien jaar heeft prinses Beatrice (27) verkering met Dave Clark, zonder dat er enige voortgang in de relatie lijkt te zitten. Ter vergelijking: William en Kate, Haakon en Mette-Marit en álle Zweedse royals van dezelfde generatie, woonden jaren samen voor er werd getrouwd. En Bea maar wachten en smachten, want verder heeft ze niet zo gek veel te doen. Volgens de site van haar vader werkt ze ‘fulltime in business’, maar iedereen die haar sociale agenda een beetje bijhoudt, weet dat ze vooral fulltime haar dagen probeert te vullen. Wat is er aan de hand?

Mr Smiley en de prinses

© Dan Kitwood / Getty Images © Dan Kitwood / Getty Images

Op een of andere manier wil het maar niet vlotten om de relatie van Beatrice met Dave – ze noemt hem Mr. Smiley omdat hij altijd lacht – naar een volgende fase te tillen. Ze zouden gaan samenwonen in New York, maar dat ging niet door omdat Bea er geen baan kon vinden. Bovendien raakte ze in Amerika erg snel uit beeld in Londen, wat strategisch gezien niet handig is als je hengelt naar een leven als fulltime royal. Dave, die in New York werkt als Senior Adviseur bij Uber, is op zijn beurt niet happig om zich definitief in Londen te vestigen: dat schiet dus niet op.

Hier lachte Beatrice nog

© Pascal Le Segretain / Getty Images © Pascal Le Segretain / Getty Images

Beatrice, die er de laatste weken wat sip en gespannen bijloopt, ‘vindt vragen over haar relatie moeilijk’, volgens een vriend van de familie. Gelukkig zijn haar ouders, Sarah, hertogin van York en prins Andrew dol op Dave en beschouwen ze hem als ‘een van ons’. Maar het is al een hele tijd geleden dat we hen zo’n lol zagen hebben als in 2012, in een hoosbui tijdens de Olympische Spelen (en ja, het meisje onder het plastic is prinses Ariane, de Oranjes zaten voor hen).

Prinsessenprivileges

© Dave Capellan / Instagram © Dave Capellan / Instagram

De Windsors zijn wat minder enthousiast over Dave. Met name prins William, met wie de Queen graag overlegt over dit soort dingen, is geen fan van Clark omdat hij hem ‘indiscreet’ vindt. Het is waar dat Dave erg dol is op Hollywoodcontacten met onder andere Ashton Kutcher en Mila Kunis (hier zitten ze samen in een Uber taxi). Ook geniet hij misschien iets te veel van een leven vol prinsessenprivileges en een droomnetwerk vol jetset events, maar het is niet zo dat hij zelf The Sun belt. Bovendien is Beatrice inmiddels zo ver naar achteren geschoven, dat ze geen toestemming van de Queen meer nodig heeft om te trouwen. Alleen de eerste zes troonopvolgers zijn daartoe verplicht om hun rechten te behouden, Beatrice schoof door de geboorte van prinses Charlotte uit deze eredivisie. Morrende familieleden hoeven dus geen probleem te zijn.

Bindingsbange Dave?

© Julian Finney / Getty Images © Julian Finney / Getty Images

Nu is Beatrice niet de meest autonome vrouw ooit. Een beetje onzeker over haar lijf, financieel afhankelijk van haar vader prins Andrew, weinig zelfredzaam en bovendien erg dyslectisch. “School was een nachtmerrie, ik worstelde echt”, zegt ze. “Ik kan me nog herinneren dat ik een boek van Harry Potter probeerde te lezen en dat de woorden als het ware van de bladzijden sprongen. En examens, die waren vreselijk.” Dus is het best begrijpelijk dat ze een beetje op zeker speelt. Maar een vriend die je aan het lijntje houdt en dan uit een soort levensangst niet zeggen: ‘Graag of helemaal niet’, daar is ze toch echt veel te leuk voor. Als er voortgang noch toekomst in zit, helpt er geen Smiley meer aan.

Laatste nieuws

Zie ook