Hertogin Kate maakt debuut op Ascot

Opwinding op Ascot, waar hertogin Kate einde haar Ascot debuut maakte. De hertogin van Cambridge is erg allergisch voor...

Lees ook

Opwinding op Ascot, waar hertogin Kate einde haar Ascot debuut maakte. De hertogin van Cambridge is erg allergisch voor paarden, maar had overduidelijk een flinke dosis antihistamine achter de kiezen, want ze straalde.

Voor hertogin Kate en prins William is het de eerste keer dat ze samen op Ascot zijn. William was vooral aanwezig om de prijs voor de Duke of Cambridge Stakes uit te reiken. Gisteren maakten de Queen, prins Philip en prins Harry al hun opwachting bij Royal Ascot, een van de hoogtepunten van het societyzomerseizoen. Vandaag was het weer iets beter al had de Queen, als altijd op alles voorbereid, toch de royal paraplu in de koets laten leggen.

Kate in kant

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Kate droeg een kanten jurk van Dolce & Gabbana die ze een maand geleden ook al droeg, tijdens festiviteiten rond de 90ste verjaardag van koningin Elizabeth. Op haar hoofd een bijpassende gewoven fascinator. Daarnaast droeg ze – heel attent – het soort hakken die meteen het gras lekker verticuteren. Hilarisch was haar naamplaatje met ‘HRH The Duchess of Cambridge’ erop, alsof de meest gefotografeerde vrouw ter wereld een grote onbekende is.

Mary en Fred waren er ook!

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Heel bijzonder was de aanwezigheid van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary in de koninklijke stoet met rijtuigen. Ze reden mee in de derde koets, samen met gravin Sophie van Wessex (links) en haar man prins Edward. Het is vrij bijzonder dat er buitenlandse royals te gast zijn op Ascot.

Royal fruitmandje

© ANP © ANP

De Queen was vandaag in het roze met een complete bessentuin op haar hoofd. Royal Ascot werd in 1711 opgericht door haar voorouder koningin Anne. Als paardenmeisje is Hare Majesteit verzot op het evenement en mag graag stiekem een gokje wagen. Ze bezit 22 winnende paarden, waaronder Estimate, de winnaar van de Gold Cup in 2013.

Hoed couture

© Philip Treacy / Instagram © Philip Treacy / Instagram

Ook aanwezig: Lady Gabriella ‘Ella’ Windsor, dochter van prinses Michael van Kent en een nichtje van de Queen. Ze droeg een prachtige hoed van Philip Treacy. Gezien het model was de hoed die hertogin Kate gisteren droeg eveneens van deze beroemde hoedenmaker.

Laatste nieuws

Zie ook