Zonnige Queen op regenachtig Ascot

De Queen (90) liet zich niet afschrikken door de eerste dag van een zeer regenachtig Ascot en rukte uit in zonnig geel....

De Queen (90) liet zich niet afschrikken door de eerste dag van een zeer regenachtig Ascot en rukte uit in zonnig geel. Niet kapot te krijgen, die vrouw.

Tel even mee: vrijdag, zaterdag en zondag één en al staan, wuiven, lachen, lopen en parades vanwege de festiviteiten voor haar 90ste verjaardag. Gisteren de Order of the Garter ceremonie. En vandaag dus in de koets naar de royal enclosure van Ascot. In een vrolijke Stewart Parvin met een hoed van Rachel Trevor Morgan. En voor de tweede keer in een week stopte het met regen toen Hare Majesteit verscheen: it’s good to be Queen.

Prinses Anne over paardenliefde

Geen Ascot voor Kate

© ANP © ANP

De Queen reed samen met echtgenoot prins Philip, haar zoon prins Andrew en kleinzoon prins Harry (die later op de dag leuk won). Tot teleurstelling van haar fans was de hertogin van Cambridge nergens te bekennen. Ze was met prins William in Noord-Ierland aan het werk en plantte onder andere een boom bij Hillsborough Castle. Naar verwachting zal Team Cambridge morgen wel zijn opwachting maken.

Daar zijn we weer!

© Kirsten Sinclair / Getty Images © Kirsten Sinclair / Getty Images

Ook prinses Eugenie van York moest gewoon werken, zodat de jongere generatie Windsors beperkt bleef tot prins Harry, Zara Tindall en prinses Beatrice, die nu eenmaal alle tijd van de wereld heeft. En de laatste maanden echt alleen maar lijkt te investeren in een bestaan als fulltime socialite. Beatrice zag er voor de verandering heel appropriate uit, in een blauw jasje met een klassieke A-lijn rok. En ja, dat horloge is peperduur.

Camilla, nog geen ninjapowers…

Camilla, net gepromoveerd tot de Privy Council, was beeldig in roze met een van haar betere hoeden. Toch heeft ze nog niet de weergoden zo onder controle als haar schoonmoeder: ze kreeg een bui over zich heen en moest terugvallen op de ? royal paraplu. En ja, dit is model 1973, maar de Windsors zijn er dol op, omdat het publiek zo toch nog iets van hun gezicht kan zien.

Ascot 2016 Camilla

Laatste nieuws