Koningin Margrethe in klederdracht op Faeröer Eilanden

Koningin Margrethe van Denemarken is deze week op bezoek op de Faeröer Eilanden. En uiteraard greep ze deze gelegenheid...

Lees ook

Koningin Margrethe van Denemarken is deze week op bezoek op de Faeröer Eilanden. En uiteraard greep ze deze gelegenheid aan voor een fijne verkleedpartij: ze verscheen in klederdracht.

De Faeröer Eilanden, het zijn er achttien in totaal, liggen in de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland en maken deel uit van het Koninklijk Denemarken, al is het wel een autonoom gebied. Om een béétje de vinger aan de pols te houden, moet Margrethe er wel af en toe haar gezicht laten zien. Het programma bestaat uit veel natuur en cultuur (is ze dol op) en betrekkelijk weinig notabelen (die vindt ze alleen leuk als ze volksdansen), maar zit met soms 11 agendapunten per dag wel erg vol. Gelukkig kan ze lekker uitblazen op de Dannebrog: Hare Majesteit voer met haar eigen royal jacht naar Drelnes op Suderoy, het meest zuidelijke eiland en slaapt elke avond dus heerlijk in haar eigen bed, naast haar eigen asbak. Doet ze goed.

Aankomst op Suderoy

Margrethe in 1963

© Kongehuset.dk © Kongehuset.dk

Ook bij een bezoek in 1963 rukte Margrethe toepasselijk in de plaatselijk klederdracht uit. Ze staat hier links naast haar zusjes, prinsessen Benedikte en prinses Anne-Marie, tegenwoordig bekend als koningin Anne-Marie van Griekenland.

Laatste nieuws

Zie ook