Het topjaar van Carl Philip en Sofia van Zweden

Prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden zijn vandaag precies 1 jaar getrouwd en het stel heeft een topjaar achter...

Lees ook

Prins Carl Philip en prinses Sofia van Zweden zijn vandaag precies 1 jaar getrouwd en het stel heeft een topjaar achter de rug: sprookjesbruiloft, populariteit, liefdesbaby, check!

Het zag er al goed uit, een jaar geleden. Twee mensen die al jaren samen waren en samenwoonden. Een krankzinnige royal wedding met tonnen bloemen, een lied van Coldplay en een gospelkoor waar de meer statige gasten best van stonden te kijken. En een bruid die tegen alle tradities in ook gezellig speechte tijdens het diner: Zweden had er een nieuwe ster bij. Daarom 5 redenen waarom de Zweden in hun handjes mogen knijpen met deze leuke royals.

1. Sofia heeft succes als prinses

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Sofia heeft niet één steek laten vallen in haar eerste jaar als prinses. Werd er daarvoor nog wel gemord en gegrinnikt om haar kleurrijke achtergrond, ze legde werkbezoeken af alsof ze nooit iets anders had gedaan. Ging al heel snel in haar eentje op pad. En gaf in een mum van tijd overtuigend haar eerste speech, iets waar hertogin Kate jaren moed voor moest verzamelen.

2. Tact én prettige manieren

© Swedish Royals Facebook © Swedish Royals Facebook

Het stel was al ouders van border terriër Siri en raakte tot hun grote vreugde vrij snel na hun huwelijk zwanger. Wat ze heel kies stil hielden tot kroonprinses Victoria, die ook net weer zwanger was, uit de gevarenzone was en eraan toe was om haar tweede zwangerschap bekend te maken. Hoewel er nooit mededelingen over zijn gedaan, lijkt het erop dat Vic na Estelle niet heel makkelijk weer in verwachting raakte. Het getuigt van grote liefde en tact om haar grote geluksmoment niet te willen stelen en te wachten op Victoria’s aankondiging, voor Carl Philip en Sofia hun nieuws bekend maakten. Ze waren er niet minder blij om en de Zweden ook niet.

3. Onderhoudsvrij stel

© Getty Images © Getty Images

Carl Philip en Sofia zouden heel lastig hebben kunnen doen over hun woning, maar blijken praktisch ingesteld te zijn. Toen er meer moest worden gerenoveerd aan hun droomhuis Villa Solbacken zagen ze af van een tijdelijk ander paleis en gaven ook de flat waar ze al jaren samenwoonden op, omdat die duur was in de beveiliging. Ze wonen nu in een huis op het paleisterrein: het drukt de kosten, er hoeft niet extra te worden beveiligd, applausje van de Zweedse belastingbetaler.

4. Bernadotje erbij!

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Zoals gezegd zorgden ze voor familie-uitbreiding van het Huis van Bernadotte. Op 19 april beviel Sofia van prinsje Alexander, hertog van Värmland. Carl Philip was zo hysterisch blij als alleen een first time vader kan zijn, moeder en kind waren binnen een dag alweer thuis en het hele gezin poseerde gul voor heerlijke foto’s.

5. Sofia is geen sneeuwvlokje
Sofia eerste jaar

Prinses Sofia is geen vrouw in de Categorie Sneeuwvlokje. Kort na de bevalling was ze al aanwezig bij de festiviteiten rondom de 70ste verjaardag van haar schoonvader, koning Carl Gustaf. En binnen een maand had ze ook haar eerste werkbezoek alweer achter de rug. Prins Alexander doet leuk mee: die was meteen van de partij bij de viering van zijn eerste Nationale Dag en sliep er met veel gevoel voor koninklijke onverstoorbaarheid dwars doorheen. Kortom, een droomjaar voor het stel. Happy Katoenen Huwelijk, prins Carl Philip och Prinsessan Sofia!

PS Het stel vierde het met een werkbezoek!

CP en Sofia 1 jaar getrouwd

Laatste nieuws

Zie ook