4 redenen waarom je make-up kwasten moet wassen

Goede tools zijn het halve werk en dat is iets wat absoluut ook voor make-up betekent. Met een selectie kwasten in huis...

Lees ook

Goede tools zijn het halve werk en dat is iets wat absoluut ook voor make-up betekent. Met een selectie kwasten in huis zorg je ervoor dat je make-up altijd mooi aanbrengt. Althans, als je je make-up kwasten wast! Hierbij vier redenen waarom je je kwasten dit weekend nog moet wassen.

1. Make-up kwasten worden vies

Grote kans dat je make-up kwasten onder andere gebruikt om vloeibare producten zoals foundation of concealer aan te brengen. Je kunt je vast wel voorstellen dat make-up kwasten vervolgens veel bacteriën aantrekken. Bacteriën die je continu op je gezicht smeert als je niet je kwasten reinigt. Vooral om deze reden is het wassen erg belangrijk.

2. Kwasten zijn een investering

Goede kwasten kosten nu eenmaal meer geld. Daartegenover staat wel dat de kwasten écht jaren meegaan, maar dan moet je er wel goed voor zorgen. Was de tools daarom het liefst eens per week met een milde shampoo of babyshampoo. Een designertas gooi toch ook niet in de hoek van je kamer?

3. Make-up brengt beter aan

Schone kwasten brengen make-up beter aan, omdat het niet vol bacteriën en oude make-up van de dagen (of weken…) daarvoor zit. Een schone pincet epileert ook beter toch? Hetzelfde geldt voor je kwasten.

4. Het kost niet veel tijd of geld

Iedereen heeft iedere week wel tien minuten over om dit beautyklusje te klaren. Houd de haren van de kwasten onder lauwwarm water, doe een druppel (baby)shampoo in de handpalm, maak de haren vervolgens schoon, spoel de kwasten af en laat drogen op een handdoek. Kind kan de was doen!

TIP: Bekijk hier de video hoe je make-up kwasten het beste schoon kunt maken.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook