Partytime! De Queen gaat helemaal los!

Zoals bekend wordt de 90ste verjaardag van koningin Elizabeth uitbundig gevierd. Dit weekend zijn – partytime! - de offi...

Lees ook

Zoals bekend wordt de 90ste verjaardag van koningin Elizabeth uitbundig gevierd. Dit weekend zijn – partytime! – de officiële festiviteiten en haar man prins Philip is ook nog eens jarig, dus de Queen gaat helemaal los.

De festiviteiten begonnen, zoals vrijwel altijd in royal kringen, met een dankdienst in St Paul’s Cathedral. De hele Royal Family rukte ervoor uit, aartsbisschop Justin Welby prees de manier waarop de Queen had geregeerd ‘door oorlog en tegenslag, problemen en veranderingen’. Elizabeth is in april 90 geworden en heeft al een paardenparade gekregen. Dit weekend zijn de officiële feesten in Londen en de rest van het Verenigd Koninkrijk.

Philip is de échte jarige

© British Monarchy © British Monarchy

Hoewel prins Philip vandaag met zijn 95ste verjaardag een eigen mijlpaal viert, zei hij dat hij wilde dat de focus zou liggen op zijn vrouw. Die op haar beurt haar man in het zonnetje zette: “He has, quite simply, been my strength and stay through all these years.”

Zonnige Queen

Queen 90 juni 2016 7

De Queen, in luisterrijk sleutelbloemgeel met geschulpte randjes van haar persoonlijke couturière Angela Kelly, leek er zin in te hebben (al bleef ze stoïcijns onder alle lofuitingen tijdens de dienst). Na de dienst was er de Patron’s Lunch met vertegenwoordigers van de vele goede doelen waar Hare Majesteit beschermvrouw van is.

Dienst in St. Paul’s

Prins George Alert!

© Chris Jackson / Getty Images © Chris Jackson / Getty Images

Morgen is het de dag van het traditionele Trooping the Colour moment: 1400 soldaten, 200 paarden, meer dan 400 muzikanten, een fly-past van de RAF en uiteraard een balkonmoment voor de jarige en haar familie. We hebben zomaar het gevoel dat prins George er ook bij zal zijn (deze foto is van 2015), alleen al vanwege zijn fascinatie voor alles wat herrie maakt. Daarnaast vaart er een flottielje over de Theems. Op zondag is er een enorm straatfeest op The Mall, waar 10.000 Britten van plan zijn om te gaan picknicken voor er alwéér een parade zal zijn.

Kate in Catherine Walker
Queen 90 juni 2016 3

Hertogin Kate had zich verkleed als Wedgwood Jasperware-serviesje van Catherine Walker en kwam met haar leukste accessoires. De ene was echtgenoot prins William die haar attent wees op een rooster in de kerk, waarin ze anders vast zou zijn komen te zitten met haar hakken. En de andere was haar zwager prins Harry, in al zijn rogueness nog altijd ? adorable (en blijkbaar oergeestig).

Queen 90 juni 2016 2

Yorkies pakten weer uit

© Stuart C. Wilson / Getty Images © Stuart C. Wilson / Getty Images

De meningen over de Yorkies, geëscorteerd door van vader, prins Andrew, waren verdeeld. Prinses Eugenie zag er redelijk stralend decent-sexy uit in blauw en rood. Maar haar zus prinses Beatrice had in haar wederom vergeefse poging om fashion forward te zijn gekozen voor een outfit die a) wat winters was en b) haar – shock & horror – dikkig maakte. Aan haar gezichtsuitdrukking te zien, geloofde ze er zelf ook niets zo in, #zekergeenspiegel. Van de jongere kinderen waren alleen lady Louise en burggraaf James, de dochter en zoon van prins Edward en gravin Sophie van Wessex, erbij.

Oh dear, Samantha…

Queen 90 juni 2016 6
Samantha Cameron, de vrouw van premier Cameron, tenslotte, maakte de fashion faux pas om met blote armen in de kerk te gaan zitten. Alsof haar man het al niet moeilijk genoeg heeft met zijn Brexit referendum. Ze had dit keer wel aan een hoed gedacht, maar etiquette-experts grepen desondanks geschokt naar hun parelsnoeren of zoveel gebrek aan respect voor de dresscode in het bijzijn van de Queen, #republikein?

Laatste nieuws

Zie ook