Dit belangrijke detail zie je over het hoofd na het kopen van kleding

Je herkent het vast wel: heb je een middag lekker geshopt? Dan wil je de volgende dag waarschijnlijk niets liever dan de...

Lees ook

Je herkent het vast wel: heb je een middag lekker geshopt? Dan wil je de volgende dag waarschijnlijk niets liever dan de kleding direct aantrekken. En dat is precies waar het volgens een Amerikaanse hoogleraar fout gaat.

Na het winkelen hang je jouw nieuwste items waarschijnlijk op in de kast. Daar is in principe niets mis mee, maar nadat je de kaartjes van je kleding hebt geknipt sla je waarschijnlijk één stap over. Het wassen van de kleding. Het oogt misschien schoon, maar in sommige gevallen is dat dus niet zo.

Wat blijkt? Nieuwe kleding bevat vaak schadelijke chemicaliën die jeuk of uitslag veroorzaken. Dat komt overigens niet alleen omdat sommige stoffen bijvoorbeeld geverfd zijn, maar ook omdat de kledingstukken in de paskamer bacteriën en zelfs luizen mee kunnen nemen. Nu begrijp je misschien wel waarom aangeraden wordt om je nieuwe items even in de wasmachine te gooien voordat je het draagt. Het is een extra stap waar misschien niet iedereen zin in heeft, maar als je weleens last hebt gehad van jeuk of een allergische reactie hierdoor is het in ieder geval wél aan te raden.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook