5 films op Netflix die je ooit moet zien

Aangezien de weersvoorspellingen voor dit weekend toch niet bepaald je-van-het zijn, is er reden genoeg om een Netflix &...

Lees ook

Aangezien de weersvoorspellingen voor dit weekend toch niet bepaald je-van-het zijn, is er reden genoeg om een Netflix & chill-marathon in te lassen. Dat is weer reden genoeg voor ons om de vijf goede films op Netflix voor je op een rij te zetten. Kun je die mooi op je watchlist zetten.

Niets zo lekker als films op Netflix kijken als de regen met bakken uit de hemel valt. Oké, het is een beetje ambitieus om vijf films na elkaar te kijken. Daarom geven je alvast een paar opties. De volgende steengoede films moet je namelijk echt ooit gezien hebben. We zetten ze hieronder op een rijtje.

1. Inception (8.8 op IMDb)

Laten we aftrappen met een film die ook geschikt is om samen met de man in je leven te kijken: Inception. Hij kijkt voor het thriller-deel van de film, jij kijkt voor Leonardo DiCaprio. Best een prima deal, of niet?

2. Casablanca (8.6 op IMDb)

Heb je zin in een golden oldie? Kijk dan eens de film Casablanca uit 1942. De Amerikaanse romantische dramafilm speelt af in de gelijknamige stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Rick Blaine, eigenaar van een goktent, moet kiezen tussen liefde en plicht. Het eindigt niet zo rooskleurig als ze voor ogen hadden…

3. Juno (7,6 op IMDb)

Tienermeisje Juno wordt zwanger op 16-jarige leeftijd na een avontuurtje met haar klasgenoot. Terwijl leeftijdgenoten genieten van alledaagse dingen staat Juno’s leven op z’n kop. Vooral als ze last minute besluit om geen abortus te plegen. Nog meer reden om te kijken: de film heeft vier Oscars in de wacht gesleept.

4. Iris (7,1 op IMD)

Officieel is Iris een documentaire, maar het mag niet in dit lijstje ontbreken. Wie mode kent, kent Iris Apfel. Deze legendarische vrouw is de 90 jaar allang gepasseerd, maar ze is nog even flamboyant en creatief als voorheen. De documentaire laat zien hoe iemand op haar leeftijd de wereld nog zo kan inspireren.

5. Süskind (6,9 op IMDb)

De Jood Walter Süskind maakt het zijn missie om tijdens de Tweede Wereldoorlog kinderen te helpen door hen te laten ontsnappen en onderduiken. Later wordt Walter ontmaskerd en moet hij samen met zijn familie naar Westerbork vertrekken.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook