Dit is de lelijkste kleur ter wereld

Iedereen heeft kleuren waar je naartoe getrokken wordt en kleuren die je gewoonweg verschrikkelijk vindt. Zo spreekt rod...

Lees ook

Iedereen heeft kleuren waar je naartoe getrokken wordt en kleuren die je gewoonweg verschrikkelijk vindt. Zo spreekt rode kleding je misschien aan, maar wil je niet gevonden worden in een gele jurk. Hoe dan ook, laten we hopen dat khaki-bruin niet je favoriete kleur is, want dat is officieel de lelijkste kleur ter wereld.

Ja, als je de Pantone kleur 448C omschrijft als ‘dood’ en ‘vies’ is het niet zo gek dat mensen niet zo’n prettige associatie met de kleur hebben. Maar die omschrijving is wel precies de reden waarom de tint is uitgeroepen tot de lelijkste kleur ter wereld. Schijnbaar moeten we Australië ‘danken’ voor dit feitje, aangezien zij hebben opgeroepen om de meest afzichtelijk kleur ooit te vinden voor nieuwe sigarettenpakjes. Op die manier hoopt de Australische overheid dat mensen minder snel de neiging hebben om sigaretten te kopen. Na drie maanden onderzoek is deze kleur uitgeroepen tot de lelijkste kleur en ja, dat is misschien wel terecht.

lelijkste kleur ter wereld © Nova 100

lelijkste kleur ter wereld © Getty Images

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook