Onthuld: Dít is de favoriete muziek van Queen Elizabeth

Queen Elizabeth houdt haar privéleven zoveel mogelijk gescheiden. Er is dan ook niet veel bekend over de persoonlijke vo...

Queen Elizabeth houdt haar privéleven zoveel mogelijk gescheiden. Er is dan ook niet veel bekend over de persoonlijke voorkeuren van de koningin. Weinig mensen weten dat de Britse royal dol is op muziek. De Queen heeft niet alleen een goed gevoel voor ritme, maar luistert ook graag naar muziek. 

Voorheen konden we alleen raden wat de koningin door de speakers laat galmen in de paleiskamers. Maar de muzieksmaak van de Queen is nu onthuld in de BBC-documentaire Our Queen: 90 Musical Years. Hierin bespreken familieleden de muzieksmaak van de Britse koningin.

“De Queen is dol op theater en musicals zoals Showboat, Oklahoma! en Annie Get Your Gun,” vertelt haar nicht Lady Elizabeth Anson. “Deze nummers heb je snel in je hoofd en je kan er goed op dansen.” De Queens nicht vertelt ook dat Elizabeth goede danseres is en een goed gevoel voor ritme heeft. Eve Pollard, presentatrice van de documentaire, beschrijft de muzieksmaak van de koningin als ‘mainstream’.

In de documentaire is ook een playlist met de tien favoriete nummers van Queen Elizabeth onthuld:

  1. Lester Lanin Medley
  2. Praise, My Soul, The King Of Heaven (hymn)
  3. The White Cliffs Of Dover door Vera Lynn
  4. Sing door Gary Barlow and the Commonwealth Band featuring the Military Wives
  5. Oklahoma! door Howard Keel
  6. Anything You Can Do (Annie Get Your Gun) door Dolores Gray and Bill Johnson
  7. Cheek to Cheek door Fred Astaire
  8. Leaning on a Lamp-post door George Formby
  9. The Lord is My Shepherd (hymn)
  10. Regimental March Milanollo

Lees ook: De reden waarom het dessert van Queen Elizabeth €80.000 kost 

Laatste nieuws