8 celebs met een adellijke titel!

Hollywood royalty bestaat echt, want deze 8 celebs wisten allemaal een adellijke titel te veroveren. En ja, er zit zelfs...

Lees ook

Hollywood royalty bestaat echt, want deze 8 celebs wisten allemaal een adellijke titel te veroveren. En ja, er zit zelfs een Baywatch-babe bij (hoop doet leven!).

In de categorie Hollywood Royalty scoort Jamie Lee Curtis als dochter van Tony Curtis en Janet Leigh hoog. Maar ze is door haar huwelijk met Engelse Christopher Guest ook barones Haden-Guest. En sinds hij de baronie van zijn vader erfde, zijn ze ook nog lord en lady Haden-Guest. Ze gaat er niet prat op: “Ik ben één keer mee geweest naar de opening van het Hogerhuis (zie foto), omdat ik ook weleens een tiara op wilde. Ik bleek niet eens erg overdressed.”

HKH Catherine Oxenberg

© Catherine Oxenberg / Facebook © Catherine Oxenberg / Facebook

Je kent haar misschien nog als lang verloren dochter Amanda Carrington uit ‘Dynasty’. Catherine Oxenberg is de enige in deze rij die echt met blauw bloed geboren is. Ze is de dochter van prinses Elizabeth van Joegoslavië, haar grootouders waren prins Paul van Joegoslavië en prinses Olga van Griekenland en Denemarken. Mede dankzij haar royal achtergrond speelde ze twee keer prinses Diana in een tv-film en scoorde ze een realityprogramma: ‘I Married A Princess’.

Hare Doorluchtige Hoogheid Gracia

© Palais Princier © Palais Princier

Grace Kelly was al aardig bekend als filmster. Toen ze in 1956 door haar huwelijk met prins Rainier III prinses werd, werd ze echter pas echt wereldberoemd. Royals en filmsterren wereldwijd kwamen over de vloer van het Roze Paleis en Grace werd als Gracia een iconische, koele prinses van Monaco. Aan de buitenkant dan, want in werkelijkheid dronk ze als een tempelier en hadden zowel zij als haar man tijdens een dip in hun huwelijk aardig wat onchique affaires.

Gravin A.J. Courtenay

© The Daily Beast © The Daily Beast

Allison Joy Langer, ooit als Rayanne Graff te zien in ‘My So-Called Life’ en als babe in ‘Baywatch’, is sinds haar huwelijk met Lord Charles Peregrine Courtenay Lady Courtenay. Vorig jaar volgde hij zijn vader op als 19de graaf van Devon, zodat ze nu gravin van Devon is. Er hoort een schitterend stulpje bij: Powderham Castle bij Exeter. Het stel leerde elkaar kennen in Las Vegas, waar Charles on tour was met de London Scottish Rugby Club (as you do). “De hele titel… ik ben geen expert,” zegt ze. “Het betekent voor de één meer dan voor de ander. Maar het zorgt voor interessante conversaties en het is een goed verhaal.”

Prinses Zsa Zsa van Anhalt

© Prinz von Anhalt © Prinz von Anhalt

Zsa Zsa Gabor mag zich prinses van Anhalt noemen, door haar huwelijk met Frédéric, prins van Anhalt. Die titel rammelt overigens een beetje. Officieel is hij de zoon van prinses Marie-Auguste van Anhalt, maar alleen omdat ze hem op zijn 38ste adopteerde. Boze tongen beweren dat Anhalt, geboren als Hans Robert Lichtenberg, zijn aristostatus heeft gekocht en dat de andere Anhalt’jes hem niet erkennen. Hoe dan ook, wettelijk draagt hij de titel en is Zsa Zsa echt een prinses. En is de tuinslang die hier zo hilarisch figureert op dit staatsieportret dus een royal tuinslang.

Prinses Rita Hayworth

© Bettmann / Getty Images © Bettmann / Getty Images

Filmster Rita Hayworth trouwde in 1949 met prins Aly Khan, de zoon van sultan Mohammed Shah, ook bekend als Aga Khan III. Dat is de eretitel van de godsdienstige leider en imam van de Nizari-tak van het isma’ilisme. Ze poseren hier op hun huwelijksreceptie die werd gehouden op Chateau de L’Horizon. Rita was zijn derde vrouw, het huwelijk liep na vier jaar stuk op de vraag of hun dochter prinses Yasmin Aga Khan moest worden opgevoed als moslim of katholiek.

Gravin Laura Elena Harring

© Wikimedia © Wikimedia

Mexicaanse actrice Laura Elena Harring trouwde in 1987 met graaf Carl-Eduard von Bismarck-Schönhausen, zodat ze Laura, gravin von Bismarck-Schönhausen werd. Harring liet zich scheiden van de graaf, maar was zo slim haar titel in de onderhandelingen mee te nemen: ze mag zich tot haar dood gravin blijven noemen. Hier wandelt ze over de rode loper in Cannes, pront en gezond, zullen we maar zeggen.

Rose van de Leslie Clan

© Rose Leslie / Facebook © Rose Leslie / Facebook

Rose Leslie, Ygritte in ‘Game of Thrones’ groeide op in Lickleyhead Castle, het familiekasteel in Aberdeenshire. Haar vader is chieftain (hoofd) van de Leslie Clan en haar moeder een nakomeling van Charles II. Lickleyhead is twee jaar geleden verkocht, de Leslie’s verhuisden naar hun ándere kasteel: het 12de eeuwse Warthill Castle. Rose’s acteercarrière begon overigens downstairs, als dienstmeisje Gwen in het eerste seizoen van ‘Downton Abbey’, die een nieuwe carrière als secretaresse ambieerde en in het laatste seizoen leuk getrouwd én geslaagd upstairs aanschoof. Rose heeft een relatie met GOT-collega Kit ‘Jon Snow’ Harington. Hij heeft ook een aristo-stamboom: baronnen aan vaders kant en Charles II was zijn 8-x- overgrootvader.

Ex-principessa Olivia…
Celebs met een titel Olivia wilde en TAo

Deze celeb is haar titel alweer kwijt. Olivia Wilde was een Italiaanse prinses tijdens haar huwelijk met Tao Ruspoli. “Het had verder geen effect op mijn leven, maar het was wel enig om zo een tafeltje in een restaurant te kunnen reserveren“, zegt ze. In haar scheiding van Tao moest ze de titel inleveren. Toch een beetje jammer want principessa Olivia had wel wat.

Laatste nieuws

Zie ook