Prinses Estelle viert Nationale Dag in stijl (Nieuwe Foto’s!)

Voor de Zweedse Royals, inclusief prinses Estelle (4) betekent Nationale Dag een volle agenda vol core business: wuiven,...

Lees ook

Voor de Zweedse Royals, inclusief prinses Estelle (4) betekent Nationale Dag een volle agenda vol core business: wuiven, schaapjes aaien en de essentie van Zweden uitstralen.

Prins Carl Philip en prinses Sofia zijn aanwezig bij de festiviteiten rond het Open Paleis, de prins is ook bij het wisselen van de wacht. Kroonprinses Victoria gaat speechen. En er is een receptie waarvoor de hele Zweedse koninklijke familie komt opdraven. Behalve natuurlijk weer Chris, de man van prinses Madeleine, die vermoedelijk gewoon moet werken in Londen.

Koetsen en klederdracht

© Getty Images © Getty Images

Grande finale van de viering is het moment waarop de royal dames per koets in traditionele klederdracht arriveren. Ze nemen dan deel aan een ceremonie in Skansen, het openluchtmuseum in Stockholm. Hier wordt de blauwgele vlag gehesen en krijgen ze bloemen aangeboden van kinderen in traditionele kostuums.

Prinsesjes doen ook mee

© HRH princess Madeleine © HRH princess Madeleine

Het geel-blauw-wit is niet al te subtiel en met name kroonprinses Victoria en Madeleine grimlachten zich in hun puberjaren door deze koninklijke verplichting heen. Maar sinds ze zelf adorable dochtertjes hebben die zich niets leukers kunnen voorstellen dan deze jaarlijkse verkleedpartij, vinden ook de prinsessen het weer enig. Nu maar hopen dat prinses Estelle en prinses Leonore niet aan staatsschennis doen door met de bloemen te gaan keten. Hier op de foto Madeleine met pasgeboren Leonore in 2014.

Zweeds royal feestje

© Torsten Laursen / Getty Images © Torsten Laursen / Getty Images

In 1983 werd gekozen voor 6 juni als nationale feestdag omdat op die dag in 1523 Gustav Vasa tot koning werd gekroond. Dat legde de basis voor Zweden als onafhankelijke staat. Bovendien stond 6 juni al sinds 1916 bekend als de nationale vlag dag: men besloot all things Zweden gewoon op die dag te gaan vieren. Je ziet hier hoe enthousiast Chris is over het gebeuren.

Prinses Estelle in 2013

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Voor Nationale Mascotte prinses Estelle wordt het haar derde Nationale Dag.

Prinses Estelle in 2014

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Prinses Estelle in 2015

© Kungahuset.se © Kungahuset.se

Estelle morrelt aan traditie

© Royal Hats © Royal Hats

Vorig jaar besloot Estelle voor de rit per koets een (zelfgevlochten?) blauwgele krans in heur haar te dragen in plaats van de witte kapjes die ze waarschijnlijk té 1916 vond.

Estelle én Oscar in 2016

Kungahuset.se Kungahuset.se

Dit jaar poseert prinses Estelle met haar leukste accessoire en nieuwste speeltje: broertje Oscar. De babyprins blijft verrukkelijk stoïcijns onder alle nationale opwinding en we denken niet dat dit duo nóg schattiger zal kunnen worden: love!

Laatste nieuws

Zie ook