3 jetset hotspots volgens Andrea Casiraghi

Andrea Casiraghi (32) is schathemelrijk en eeuwig op vakantie. Ter ere van zijn verjaardag zijn favoriete jetset hotspot...

Lees ook

Andrea Casiraghi (32) is schathemelrijk en eeuwig op vakantie. Ter ere van zijn verjaardag zijn favoriete jetset hotspots op een rij: zon, zee, creditcard-zonder-limiet, go!

Andrea, de oudste zoon van prinses Caroline van Hannover en Monaco uit haar tweede huwelijk met Stefano Casiraghi, is de Beatrice van York van de Grimaldi’s. Hij kan leunen op riante inkomsten uit twee trustfondsen en hoeft dus niet te werken. Hoewel hij Internationale Zaken studeerde en een Master of Business Administration volgde in Madrid, is hij nog nooit ergens op een kantoor gespot. Hij doet af en toe wat voor goede doelen van zijn moeder, zoals het Rozenbal en woont in Monaco events als de Grand Prix bij. Maar verder heeft Andrea zijn handen vrij om eindeloos vakantie te vieren. Zijn jetsetparcours, aan de hand van zijn 3 favoriete bestemmingen.

1. Ibiza voor volwassenen

© Europapress / Getty Images © Europapress / Getty Images

Ibiza is al jaren een favoriete bestemming van Andrea. Hij komt er al jaren meestal aan boord van het vintage jacht van zijn moeder. De ligplaats veranderde door de jaren heen wel. In zijn playboytijd was het ‘zien en gezien worden’ in Marina Botafoch en Magna Ibiza. Tegenwoordig verkiest hij in het gezelschap van zijn vrouw Tatiana Santo Domingo en hun kinderen Sacha en India het iets rustigere Puerto de Santa Eulalia. Wat niet is veranderd, is zijn wantrouwen jegens de plaatselijke wijn. Hier sjouwt hij twee dozen Frans naar eigen smaak aan boord: Champagne de Souza is topkwaliteit van een kleinere producent op de Côtes des Blancs en David Duband staat bekend om zijn bourgogne Pinot Noir.

2. Riiiio, de Janeiro

© tvynovelasmex © tvynovelasmex

Copacabana, Bahia, het strand van Rio waarop Tatiana en Andrea hier in 2014 bivakkeerden met kleine Sacha – Brazilië past uitstekend bij de boho-chic lifestyle van de Casiraghi’s. Ze verblijven vrijwel nooit in een hotel, maar geven de voorkeur aan vakantiehuizen van vrienden of familie. Tatiana’s ook al zeer gefortuneerde familie komt uit Colombia en beschikt over vele huizen aan de kust. Favoriet is Ipanema, net even een slagje chiquer en minder toeristisch.

3. Italië, Porto Ercole

© Il Pellicano © Il Pellicano

Andrea’s zus Charlotte en broer Pierre zijn er ook dol op: Porto Ercole. In de tijd van koningin Juliana en prins Bernhard was dit de Italiaanse vakantiekolonie van de Oranjes. Maar het Toscaanse kustplaatsje is ook in trek bij de Grimaldi’s, die een voorkeur hebben voor luxe hotel Pellicano Hotel (boven en beneden). Suites met zeezicht en eigen zwembad, luxe shopping, goddelijk eten: reuze Dolce Vita en dus ideaal voor een playboy zonder verplichtingen. En, mooi meegenomen, Andrea is tevreden over de wijnkaart hier: dat scheelt weer slepen!

Andrea Il Pellicano 2

Laatste nieuws

Zie ook