Deze iconische jurk van Diana is te koop

Heb je altijd al een keer dezelfde kleding als prinses Diana willen dragen? Dat kan nu! De iconische jurk van Diana, je...

Heb je altijd al een keer dezelfde kleding als prinses Diana willen dragen? Dat kan nu! De iconische jurk van Diana, je weet wel: die met blauwe pailletten, wordt geveild en iedereen kan erop bieden.

De blauwe jurk is een waar stukje royal geschiedenis en daar hangt zoals je misschien wel verwacht een royaal prijskaartje aan. De iconische jurk van Diana, gemaakt door Catherine Walker, heeft zo’n 6 jaar dienst gedaan voordat de prinses de jurk in New York (1997) veilde. In juni om precies te zijn, drie maanden voor haar overlijden. Diana droeg deze showstopping jurk bijvoorbeeld bij een staatsbezoek aan Oostenrijk, maar ook bij het Diamond Ball (1990) en de première van Biggles (1993). Destijds verkocht Diana de jurk voor omgerekend €117.000, anno 2016 kan de jurk zelfs €130.000 opleveren! Dat is flink in de buidel tasten, maar dan heb je wel een heel speciale jurk in de kast hangen.

de iconische jurk van diana © Tim Graham/Getty Images

De jurk wordt verkocht via the-saleroom.com.

Lees ook:

Laatste nieuws