4 andere manieren waarop je kokosolie kunt gebruiken

Grote kans dat jij (of iemand in jouw omgeving) een pot kokosolie in huis heeft om mee te koken en te bakken. Maar wist...

Lees ook

Grote kans dat jij (of iemand in jouw omgeving) een pot kokosolie in huis heeft om mee te koken en te bakken. Maar wist je dat kokosolie een perfect beautyproduct is? We delen daarom maar al te graag vier andere manieren waarop je kokosolie óók kunt gebruiken met je!

1. Make-up verwijderen

In Nederland weet je nooit wanneer je een regenbui kunt verwachten en daarom is waterproof mascara een must in het make-up tasje van de gemiddelde vrouw. Bovendien blijven je wimpers beter in de krul als je waterproof mascara draagt, dus reden genoeg om voor waterproof te gaan in plaats van de reguliere variant. Alleen is er één nadeel: het is erg lastig om het vervolgens weer van je wimpers te krijgen. Gelukkig komt kokosolie dan goed van pas! Het verwijdert de mascara op een milde manier zonder de wimpers eruit te trekken.

2. Haarmasker

Heb je er weleens aan gedacht om een beetje kokosolie te gebruiken als een haarmasker? Verwarm de olie kort in de magnetron en breng het voor het wassen aan in de lengtes van je haar. Laat het tien minuten tot een kwartier intrekken voordat je het uitspoelt met shampoo. Reken er maar op dat je haar daarna er zacht en gevoed uitziet.

3. Bodyscrub

Kokosolie is de ideale basis voor een bodyscrub, vooral als je een droge huid hebt. Juist omdat olie voedend is biedt het een goede uitkomst voor alle vrouwen die na het douchen niet kunnen wachten om bodylotion op hun benen te smeren. Met deze scrub hoeft dat niet! Voeg alleen nog wat suiker toe om de scrub te maken en wedden dat je binnen no time een zachte huid hebt?

4. Bodyolie

Gebruik je kokosolie niet voor je bodyscrub, maar kan je huid wel wat hydratatie gebruiken? Dan kun je kokosolie natuurlijk ook direct op de huid aanbrengen. A little bit goes a long way, dus je hebt niet veel nodig om je hele lichaam in te smeren. Laat de olie even intrekken voordat je je kleding weer aantrekt.

Lees ook:

Laatste nieuws

Zie ook