Koningin Margrethe’s champagne-problemen (hier zit een luchtje aan!)

Zwanenpoep, hoe ernstig wil je royal champagneproblemen hebben? Koningin Margrethe van Denemarken houdt graag de regie,...

Lees ook

Zwanenpoep, hoe ernstig wil je royal champagneproblemen hebben? Koningin Margrethe van Denemarken houdt graag de regie, ook als het over onderdanen en uitwerpselen gaat.

We hebben geen idee wat de gelegenheid voor deze sessie was. Gezien haar overhemdjurk zou het zomaar een zomers fotomoment kunnen zijn. Maar het kan ook zijn dat ze een filmpje opneemt om haar online onderdanen haar tuin te laten zien. Hoe dan ook, zo’n koninklijk paradijs kan natuurlijk niet zonder een stel gracieuze zwanen, die sereen beeldig liggen te wezen in de royal vijver. Het is nota bene de Nationale Vogel, als koningin van Denemarken kun je niet zonder.

Nadeel is wel dat de schoonheden ook uit die vijver komen om op het royal gazon te kakken, waarbij ze een schier onvoorstelbare productie tentoon spreiden. Margrethe, praktisch als ze is, wil niet dat de fotografen / onderdanen / journalisten in haar gevolg in de poep trappen. En waarschuwt ze hoogstpersoonlijk dat ze moeten uitkijken waar ze lopen. Voor je het weet trappen ze het in de royal loper, tenslotte. En dat kan Hare Majesteit niet hebben. Touché, m’am.

Margrethe 1

Margrethe 2

© Danish-royal-family.tumbler © Danish-royal-family.tumbler

Margrethe’s decoupage

© The Wild Swans © The Wild Swans

Het zwanenthema houdt hier niet mee op. De koningin van Denemarken is reuze creatief en wijdt zich al een paar jaar aan het werk van Denemarkens sprookjesfenomeen Hans Christian Andersen. Zo ontwierp ze de kostuums voor de verfilming van ‘De Wilde Zwanen’ en maakte al animatiefilmpjes en illustraties rond zijn sprookjes. Deze prachtige kaft creëerde ze door middel van de decoupagetechniek. Hieronder zie je haar bezig, daaronder een voorbeeld uit ‘De Wilde Zwanen’.

© The Wild Swans © The Wild Swans

© The Wild Swans © The Wild Swans

Koninklijke tentoonstelling

© Franco Origlia / Getty Images © Franco Origlia / Getty Images

Het werk van de koningin is museumwaardig. Hier staat Margrethe van Denemarken te glunderen in Rome, waar ze haar eigen expositie Wilde Zwanen opende in het Museo Nazionale Romano van Palazzo Massimo alle Terme. Te zien waren 43 decoupages van haar hand en twaalf jurken. Allemaal zijn ze gebruikt in de enscenering van de verfilming van ‘De Wilde Zwanen’. Ze heeft die dieren in de tuin dus gewoon nódig, als inspiratie en model.

Laatste nieuws

Zie ook