Royal & Bored: ‘Mam, gaan we nou?’

O, die gaap: prins Sverre van Noorwegen is Royal & Bored en lijkt zich maar één ding af te vragen: 'Mam, gaan we nou?' E...

Lees ook

O, die gaap: prins Sverre van Noorwegen is Royal & Bored en lijkt zich maar één ding af te vragen: ‘Mam, gaan we nou?’ En hij is niet de enige die wel eens even klaar is met het protocol.

Het ideale scenario is natuurlijk dat prinsjes en prinsesjes geruisloos, geboeid en zoet officiële momenten uitzitten. Royal kids zijn echter net gewone kinderen. Ze gaan draaien op hun stoel, kijken onrustig om zich heen, gooien eens met hun programmaboekje of laten voor de lol een grote boer in een doodstille kerk (prins Harry, op zijn zevende – toen al onverbeterlijk). Een kleine bloemlezing in royal wangedrag onder de zes, #volkomenbegrijpelijk.

Leonore krijgt een standje
Mam ik verveel me Leonore

Oh dear, mama Madeleine van Zweden is niet blij met haar kleine draaitol Leonore die tijdens de doop van prins Oscar ook al van haar stoel afkukelde. Zó ziet een royal vermaning er dus uit. Mét Lumiere-mouwen.

Nicolas test zijn stemgeluid

Mam ik verveel me Nicolas 2

Leonore’s broer Nicolas was ook helemaal klaar met de doop van zijn neefje Oscar. Voorlezen uit de liturgie bleek bovendien stukken minder boeiend dat zijn vader Chris O’Neill had gehoopt. En niets echoot zo lekker als een boze dreumes in een hoge kapel…

Estelle heeft het zwaar
Mam ik verveel me Estelle 2

Zing hier in gedachten Brigitte Kaandorps ‘Moeilijk-moeilijk-moeilijk’ bij. Het is al heel wat als je als ster van de familie concurrentie krijgt van een pittig babybroertje dat zeker zo charismatisch dreigt te worden. En dan ook nog moeten stilzitten tijdens een dienst ter ere van hem – prinses Estelle heeft het wel een beetje gehad. De blik die prins Daniel en kroonprinses Victoria van Zweden wisselen is onbetaalbaar.

Samenzweren met nichtje Leonore

Mam ik verveel me Estelle 4

En het feestvarken was ook niet blij

Mam ik verveel me Oscar 2

Josephine de Onverbeterlijke
Mam ik verveel me Josephine

Je kunt op het balkon van oma Margrethe van Denemarken natuurlijk lief lachen en een beetje zwaaien. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon laten zien hoe goed je in expressie bent, zoals prinses Josephine. We kunnen niet wachten tot deze jongedame gaat puberen, #WelcomeToTheThunderdome.

Amalia zucht nog eens diep
Mam ik verveel me Amalia

Kudos dat ze er weer bij waren op Koningsdag, maar prinsessen Amalia, Alexia en Ariane van Oranje kunnen zich uiteraard ook leukere dingen voorstellen dan naar toespraken luisteren. Ga er maar aan staan, twee uur onberispelijk gedrag voor duizenden mensen en tientallen camera’s, terwijl ze waarschijnlijk liever zouden paardrijden, hockey, gamen, met de honden spelen – deze ene whatever-blik is dan ook onmiddellijk vergeven.

W.A. krijgt standje


Amalia’s vader was overigens als kind ook niet geheel verveelvrij: Willem-Alexander kreeg tijdens Koninginnedag 1972 een standje van zijn moeder. Het defilé kon ook zijn broers en neven maar matig boeien, maar gelukkig waren er bloemen om zich op uit te leven. Wie Soestdijk heeft bezocht, kan zich bijna niet voorstellen hoe de hele koninklijke familie op dat piepkleine bordesje paste.

Synchroon balen met papa

© Express.co.uk © Express.co.uk

Lady Louise Windsor had even een dipje tijdens de Commonwealth Games. En gezien het feit dat haar vader prins Edward er ook niet al te begeesterd bij zit, was er een wedstrijdje dammen in slowmotion gaande. Correctie: het was hockey, maar Louise ? kon het duidelijk niet boeien.

© Express.co.uk © Express.co.uk

Kroonprins Charles: ‘Whatever’
Mam ik verveel me Charles

Eentje uit de oude doos: kroonprins Charles verveelt zich dood tijdens de kroning (!) van zijn moeder, koningin Elizabeth II, in 1953. Hij staat hier tussen de Queen Mum en prinses Margaret en vermoedde toen waarschijnlijk al dat hij nog 63+ jaar moest wachten voor hij eens aan de beurt zou zijn.

Dit kan dus écht niet
Mam ik verveel me Beatrice

Overigens stop Ennui Royale niet boven de kleuterleeftijd. Prinses Beatrice van York (27) kon haar aandacht niet bij het paardenspektakel ter ere van de 90ste verjaardag van haar oma de Queen houden. En ging ten overstaande van een miljoenenpubliek lekker zitten appen, #ongepast. En dan vraagt ze zich nóg af waarom ze geen fulltime royal mag worden.

Laatste nieuws

Zie ook